вівторок, 7 листопада 2017 р.

Українська революція 1917-1921 рр. у фотографіях і слові




В центральній районній бібліотеці завершилась експозиція обласної пересувної виставки "Нам пора для України жить!", яка тривала на Подільщині з 23 жовтня по 5 листопада


За цей час з нею ознайомились більше 200 користувачів бібліотеки. Відрадно, що її змогли побачити не тільки студенти медичного училища і читачі центральної районної бібліотеки, а й мешканці з сіл нашого району: вчителі, працівники сільських рад, ФАПів, клубів, будинків культури, представники громадських організацій.



Екскурс в історію боротьби за незалежність на Одещині для відвідувачів виставки за матеріалами стендів підготувала та провела бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан.



Зацікавлення читачів викликали не тільки непересічні особистості, які залишили помітний слід в історії української революції 1917-1921 рр, а й унікальні фотографії офіційних документів того часу: посвідчення, акти, одеські грошові купюри, газетні сторінки.



Сьогодні ця виставка помандрує до іншого куточку Одещини - в краєзнавчий музей Кодими, щоб відновити та зберегти національну пам'ять про події Української революції і її учасників.

Немає коментарів:

Дописати коментар