середу, 1 листопада 2017 р.

"Хелловін" в районній бібліотеці



1 листопада в Пункті європейської інформації центральної районної бібліотеки відбувся захід, присвячений головному святу осені багатьох європейських країн: Шотландії, Франції, Іспанії, Італії, Ірландії, Німеччини, Великобританії та інших - Хелловіну




На свято завітали першокурсники медичного училища ім. В. Жуковського (куратор Лариса Слободянюк). 


Містично прибрана читацька зала, прикрашена "ліхтарями Джека" з вогненними очима, білосніжними примарами та чорними кажанами, страшними павукам, скелетами та свічками створювало атмосферу справжнього жаху та містики. 



Центром святкової експозиції стали креативні книжкові викладки "Книжки-страшилки", присвячені містичним істотам: муміям, монстрам, вампірам, вовкулакам, відьмам та злим духам.



Потрапити до читацької зали можна було тільки, заповнивши читацький квиток, тому що основним девізом свята став девіз "Книга або смерть"



Під стать святу був і макіяж у ведучих - бібліотекарів Ольги Волкунович та Інни Вербицької, які "відкрили двері у царство пітьми" та розповіли молоді про історію язичницького свята кельтів  XVI  століття під назвою "Самайн", яке тільки у XIX - XX століттях поступилось більш сучасному святу "Хелловін".



В ході тематичної відеопрезентації ведучі познайомили студентів з традицією та символікою святкування Хелловіна в європейських країнах.


Юнаки та дівчата дізнались і про особливості святкового столу різних народів Європи та про тонкощі приготування традиційного ірландського святкового хліба "бармбрека", який здатен передбачити майбутнє.
Цікавою для молоді була і відеоінформація, як святкують Хелловін світові знаменитості.




Мали змогу учасники свята пограти і в улюблену гру дублінців - СНАП-яблуко, ідея якої полягає в тому, щоб відкусити шматочок від яблука, підвішаного до дерева.




До смаку прийшлось студентам і "пекельне печиво" з гарячим напоєм (чаєм) в оригінальних склянках з містичною святковою символікою, виготовлені власноруч винахідливими бібліотекарями.





Незабутнім для багатьох стало і селфі в масках літературних героїв з книжок жахів.



Звісно, що після такого дійства поза увагою не залишились запропоновані бібліотекарями книжки.




Чудове свято залишило у молоді багато вражень та значно розширило знання про європейську культуру та традиції народів Європи.


Немає коментарів:

Дописати коментар