пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Станіславка мандрує стежками рідної мови




9 листопада, в День української писемності та мови, учні 3-4 класів Станіславської ЗОШ спільно з завідувачкою сільською бібліотекою Валентиною Христич та вчителем початкових класів Ольгою Капіцею мандрували стежками рідної мови. 


Під час цієї подорожі вся атмосфера, яка панувала в класній кімнаті, підкреслювала український національний колорит. Її прикрашали державні символи, ведучі заходу та діти були вдягнені в українські вишиванки, різнокольоровими квітами та стрічками українських віночків рясніли дівочі голівки...



Розпочала "Свято рідної мови" Валентина Іванівна, яка розповіла дітям про найважливіший скарб нашого народу - його мову, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, і це свято допоможе познайомитись з багатством рідної мови, навчить її поважати, шанувати та берегти.




Ольга Іванівна підготувала та продемонструвала дівчаткам та хлопчикам цілий ряд цікавих мультимедійних презентацій, які жвавий інтерес у дітей.  



Із захватом діти розгадували цікаві "Мовні ребуси" та  "Мовні загадки - спотиканочки", продовжували "Українські прислів'я" та "Українські фразеологізми", розпізнавали "Українські традиційні страви" та відгадували назви квітів, які вплітають в традиційний "Український віночок". 




Кумедними та неперевершеними акторами виявились учні 3 класу під час інсценізації української народної пісні "І з сиром пироги".




Не обійшлось на цьому святі і без запального українського танцю "Козачок" у виконанні хлопчиків, учнів 4 класу, а учні 3 класу виконали зворушливий осінній танок "Відлетіли журавлі".




Всіх присутніх на святі згуртувала мультимедійна презентація пісні "Діти України", яку всі учасники дружно підхопили.




А закінчився захід частуванням учнів українськими варениками та пирогами з вишневим компотом від завідувачки бібліотеки Валентини Іванівни.


На цьому святі хлопчики та дівчатка пройшли по всім стежкам нашої мови: від правил правопису до мелодійних слів українських пісень, від загадкових народних фразеологізмів до побутових назв українських страв.  
Колоритне, веселе, цікаве, пізнавальне свято мови спонукало всіх любити і шанувати рідну мову, зберегти її, як цінний скарб.

Немає коментарів:

Дописати коментар