вівторок, 30 січня 2018 р.

Під Крутами пішли в безсмерття..



29 січня, в пам'ятний день для нашої країни, бібліотекарі центральної бібліотеки та працівники районного центру культури і дозвілля завітали до студентів місцевого професійно-технічного ліцею з  вечором-реквіємом «Під Крутами пішли в безсмертя». 

Захід був присвячений молодим українцям, які загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року, бою, що обріс легендами і, попри поразку, став прообразом мужності та відваги для українського народу.
Реквієм розпочався з патріотичної пісні "Вільний вітер в Україні" у виконанні відомого колективу "Стожари". 

Естафету виступу підхопила Тетяна Костюк, секретар Куяльницької сільської ради, яка наголосила на необхідності вшанування пам’яті подвигу юних захисників, бо саме на їх прикладі можливо виховати в собі патріотизм та любов до своєї країни, бо саме  героїзм таких людей, які здатні на самопожертву заради майбутнього своєї держави пробуджує в кожному з нас почуття відповідальності за долю нашої країни. 

Виступ бібліотекарів Ольги Волкунович та Інни Вербицької  зі зворушливими кадрами відеоряду героїчного бою під Крутами та змістовною розповіддю  про перебіг історичних подій, які передували цьому бою, коли 400 зовсім юних добровольців з числа студентів київських вищих шкіл та учні вищих класів гімназій, найстаршому з яких було 21 рік, а молодшим  по 14-16 років стали на захист Києва проти двохтисячної армії більшовиків не залишили байдужим нікого. 



Як набат, лунали  імена та прізвища  юних захисників,а їх фото, що висвічувались на екрані, викликали гордість  і, водночас, великий сум за полеглими молодими життями.



Продовжила вечір-реквієм бібліотекар Надія Балабан, яка провела віртуальну екскурсію за відеоматеріалами "Меморіалу пам’яті героїв Крут," який знаходиться біля села Пам’ятне Борзнянського  району Чернігівської області і назавжди увіковічив цей бій в історії нашої країни. 



Бібліотекар також зупинилася і на сучасних книжкових виданнях, які є в нашій книгозбірні і  присвячені цим історичним подіям. 










Розповіді бібліотекарів перемежувались  патріотичними піснями, які чудово виконали колектив «Стожари» (музичний керівник Владислав Мойсенець), гурт «Добрий настрій» (керівник Руслан Ткач), солістки Ліза Сімоніка та Валентина Ломановська.




Всі присутні на заході вшанували пам’ять юних захисників хвилиною мовчання. Повний зал молодих людей завмер під звуки метроному.







А по закінченні Реквієму начальник відділу культури Ольга Шапран приймала щирі подяки від учасників дійства за змістовний, зворушливий  патріотичний захід, який заставив молодь в повній тиші і хвилюванні вслухатися у слова ведучих та гордо підспівувати артистам.

Немає коментарів:

Дописати коментар