понеділок, 19 березня 2018 р.

"Лідер читання-2018" на Подільщині





16 березня  в приміщенні центральної бібліотеки відбувся другий  тур конкурсу «Лідер читання – 2018» серед читачів 6-7 класів сільських шкіл Подільського району.



До бібліотеки з’їхалися 17 переможців 1-го етапу конкурсу з групою підтримки в особі сільських бібліотекарів з різних сіл району (Куяльник, Нестоїта, Новоселівка, Гидерим, Малий Фонтан, Любомирка, Стара Кульна, Муроване, Коси, Станіславка, Липецьке, Гонората), щоб позмагатися в знаннях світової та української літератури.




Конкурс розпочала  завідувачка центральною дитячою бібліотекою Тетяна Токаренко з привітання учасників з перемогою у першому турі та подарунком за активну участь в районному етапі конкурсу «Лідер читання».



Подарунком для учасників стала книга українського письменника Сергія Гридіна «І паралелі перетинаються», автора, який знає, чим зачепити молодого читача і пише про те, про що підлітки з дорослими зазвичай не діляться. Відеопрезентацію книги-дарунка підготувала методист по роботі з дітьми Олена Зінченко.



Дипломи переможців 1-го туру та дарунки вручила головний спеціаліст відділу культури Подільської РДА Інна Ардельська, а в. о. начальника відділу розвитку культури та туризму Наталія Мокряк звернулась до дітей з побажаннями достойно позмагатися за перемогу в 2-му турі конкурсу.



Потім   конкурсантам та гостям організатори запропонували зануритися у події минулорічного конкурсу, який приніс нам яскраві і щасливі враження – перемогу в обласному конкурсі «Книгоманія-2017», яку отримала наша читачка Настя Апихтіна з села Стара Кульна.  




Після відеоролику «Найкращий читач -2017», як це було...» Настя  поділилась враженнями  від   заключного фестивалю «Космовізія – 2017»  у Львові, учасником якого вона стала завдячуючи перемозі.


Поки гості та учасники переглядали відеоролик, авторитетне журі у складі: заступника директора ЦБС Людмили Бензар, завідувача методико-бібліографічного відділу Віри Фарфурак та завідувача бібліотекою села Гонората Світланою Якубовською на чолі з Наталією Мокряк та Інною Ардельською виставляло перші бали за результатами аналізу читацьких щоденників.





Потім до змагання вступили конкурсанти, кожен  з яких мав посилити свою оцінку презентацією своєї улюбленої книги. 




Багато з дітей проявили креативність, фантазію, не тільки підкріплюючи свою розповідь малюнками улюблених героїв, а й майстерно перевтілюючись в їх образи.





Зал, затамувавши подих, спостерігав за виступами учасників, нагороджуючи кращі виступи гучними оплесками.



Переможцями 2-го етапу конкурсу «Лідер читання-2018» стали  Ворона Анастасія, учениця 6 класу Гоноратської ЗОШ та Козаченко Олена, учениця 7 класу Куяльницької ЗОШ, яка знову підтвердила свої знання, отримавши вже другу перемогу. Нагадаємо, що Олена Козаченко була переможницею районного туру конкурсу «Найкращий читач-2017».





Зворушив своєю розповіддю-презентацією та підкупив своєю безпосередністю і красивими літературними оборотами усіх глядачів і членів журі учень 6 класу Станіславської ЗОШ Ілля Христич, за що був нагороджений спеціальним призом глядацьких симпатій і щирими оплесками.





Ми всіх вітаємо і бажаємо подальших успіхів і перемог на вищому етапі «Лідера читання-2018!»


Немає коментарів:

Дописати коментар