середу, 14 березня 2018 р.

Фінальні акорди бібліотечного кросингу




14 березня - останній день районного бібліотечного марафону "Шевченко на книжкових поличках Подільщини". Завершують його бібліотечні заклади сіл Глибочок, Бочманівка, Любомирка, Коси, Малий Фонтан.

Серед фотографій про презентацій книжкових виставок, надісланих сільськими філіями до центральної бібліотеки, одразу привертає увагу фото книжкової виставки "Вічне слово Кобзаря", оформленої та презентованої читачам Глибочанської бібліотеки. Бібліотекар Тетяна Руснак прикрасила свою виставку цікавими кольоровими ілюстраціями, виконаними у великому масштабі, не забула  про яскраві цитати, портрет Шевченка, оздоблений вишитим рушником, національні символи України. В основі виставки - багатотомне видання творів Тараса Шевченка.



Це видання та декілька інших серійних видань про життя та творчість Великого Кобзаря прикрасили книжкову виставку "Єднаймо душі словом Кобзаря!" в бібліотеці села Коси. Огляд виставки, проведений бібліотекарем Оленою Дегтяренко, зацікавив і молодших, і дорослих читачів закладу.




"Поет, духовник, Божий дар, відомий світові Кобзар" - таку назву має невелика книжкова виставка в бібліотеці села Любомирка (бібліотекар Наталія Анапольська), завдячуючи якій мешканці села можуть  познайомитись з життям геніального поета, зануритися у глибини його творчості.




Знайомила молодших читачів з творчістю Шевченка протягом "Шевченківських березин"  і бібліотекар села Бочманівка Ксенія Чиканчи, запросивши їх на презентацію книжкової виставки "Віддалений у часі, але живий, немеркнучий взірець".

В низці учасників бібліотечного марафону достойне місце займає і центральна дитяча бібліотека (завідувачка Тетяна Токаренко), яка презентує у марафоні книжкову виставку "Світова велич Шевченка". Про успішну презентацією виставки беззаперечно свідчать усміхнені обличчя читачів, які просто не могли не сфотографуватися біля виставки з книжними томиками та великим макетом безсмертного творіння поета, відомого усьому світу "Кобзаря".

Завершуючи звіт про перебіг бібліотечного кросингу, присвяченого Т. Шевченку, не можливо не зупинитися і на експрес-виставці "Поет духовної свободи" в бібліотеці села Малий Фонтан, яка була вже раніше представлена бібліотекарем Іриною Дмитрієвою в рамках кросингу, але сьогодні набула значного вдосконалення і стала основною складовою літературно-поетичної години "Слава Шевченка - слава України", проведеною бібліотекарем спільно з завідувачкою клубом Іриною Попенко для учнів місцевої школи. 






Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам.  Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар, та змінюємо країну на краще!

Немає коментарів:

Дописати коментар