четвер, 22 березня 2018 р.

Впустімо поезію в серце!




Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».


21 березня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС відбувся День поезії «Впустімо поезію в серце!»
Віддати данину поетичному слову за «круглим столом» бібліотечної зали зібрались члени районного об’єднання «Промінь»: 


Валентина Прохода, Олександр Корембліт, Степан Черноволюк, Ніна Крутцева, Катерина Синько, члени літературного салону «Бестселер»: Валентина Барсукова, Світлана Чернега, Іван Янчевський,  





Тамара Бакул, представник місцевого відділення «Аркадійського клубу» Валентина Присяжна та запрошені гості – поети Тетяна Адельфіна, Тамара Кушнір.



Відкрила захід директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва, яка вручила грамоти та подяки поетам літературних об’єднань за багаторічну плідну співпрацю з бібліотеками району, популяризацію поетичного слова серед дітей та молоді Подільщини.

Приємним подарунком для одного з найповажніших гостей заходу - відомого поета краю Олександра Корембліта стала звістка про те, що у Всесвітній День поезії бібліотекарі центральної бібліотеки в рамках Всеукраїнського конкурсу "Культурна спадщина та видатні постаті краю" створили на сторінках української Вікіпедії персональну сторінку автора. Ця новина була зустрінута дружніми оплесками від колег по перу.


Працівники центральної бібліотеки Олена Попова та Людмила Поросятковська ознайомили присутніх з історією святкування Всесвітнього дня поезії, розповіли про поетів-ювілярів 2018 року та зупинились на творчості  всесвітньо відомого поета з європейською душею Федора Івановича Тютчева.


Бібліограф Інна Вербицька презентувала гостям заходу відеопрезентацію про видатних  німецьких авторів  «Поезія – душі порив, життя  натхнення», присвячену Року німецької мови в Україні.



Присутні поети душевно та натхненно зачитували вірші відомих зарубіжних поетів-класиків, декламували власні вірші, присвячені ролі поета в житті суспільства.



Червоною ниткою через увесь захід проходила тема світова поезія єднає душі, нації, народи, тому що пробуджує найкращі людські якості, надихає на миролюбність, добро, любов, взаєморозуміння.




Всесвітній день поезії покликаний дати можливість висловитись усім людям, наділених поетичним талантом та гучно заявити про себе літературним клубам, які відроджують одвічну традицію живого звучного поетичного слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар