понеділок, 26 березня 2018 р.

Видатні постаті Подільщини на сторінках Вікіпедії



В Куяльницькій бібліотечній системі Подільського району тривають краєзнавчі заходи до 95-річчя створення нашого району. Вони проходять з 21 по 31 березня (відповідно до постанови Всеукраїнського Центрального виконавчого комітету (ВУЦВК)  навесні, а саме 28 березня 1923 року, був створений Бірзульський район Балтського округу). 


Бібліотекарями проводяться інформаційно-тематичні заходи: огляди та презентації книжково-документальних виставок, історичні  та інформаційні години. 
Фахівці центральної бібліотеки розширили коло бібліотечних заходів і прийняли участь у Всеукраїнському конкурсі «Культурна спадщина та видатні постаті краю», організованому ГО «Вікімедіа Україна» в партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією та Молодіжною секцією Української бібліотечної асоціації з написання сторінок для Вікіпедії. 
Конкурс тривав з 19 по 24 березня. Бібліотекарі створили сторінки про наших відомих земляків: 
українського науковця, ортопеда-травматолога, Лауреата Державної премії України,  академіка   Подрушняка Євгена Павловича,
- українського письменника, журналіста, краєзнавця члена Спілки журналістів СРСР, володаря золотої "Почесної відзнаки Національної Спілки журналістів України  Ковальського Анатолія Дмитровича , 
- відмінника освіти України, українського поета, члена Української асоціації письменників та Національної спілки журналістів України  Корембліта_Олександра_Хільовича 
та редагували сторінку видатного новатора сільського господарства, двічі Героя Соціалістичної праці Блажевського Євгена Вікторовича, додавши фото з сімейних архівів родини, які зберігалися в бібліотеці села Любомирка та цікаві біографічні факти з книжкових видань краєзнавчого фонду центральної бібліотеки. 

Ця кропітка робота сприятиме поширенню знань про культурну спадщину, видатних постатей та уродженців  нашого краю завдяки  безмежному використанню онлайн-ресурсів Вікіпедії. 
Презентація створених бібліотекарями сторінок Вікіпедії широкому загалу читачів в центральній бібліотеці буде проходити в рамках Тижня краєзнавства з 26 по 31 березня як складова запланованих заходів:


презентації книжково-документальної виставки "Подільщина: минуле і сьогодення", Дня інформації "Наші земляки - наша гордість", історичної години "Гортаючи історії сторінки", години мужності "Війни не має забуття" та виставки історичних світлин "Подільщина в світлинах".

Немає коментарів:

Дописати коментар