вівторок, 15 травня 2018 р.

День Матері в бібліотеках Подільщини




Є в світі одне слово, перед яким усі народи схиляють низько голови. Це слово – Мати! Коротке слово, але які надлюдські  глибини скарбів містить воно в собі! Ціле її життя з серця б’є великим невичерпним джерелом безкорислива любов до своїх дітей. Ціле її життя - це терпіння, безмежна самопожертва. 



Слова подяки матерям, квіти та дарунки дарують українці своїм матерям кожного травня, у світле, гарне та найбільш зворушливе свято – День матері, а в закладах культури проходять поетичні та музичні вечори, літературні ранки та інші святкові заходи.

11 травня у Станіславській сільській бібліотеці відбулося родинне свято до Дня Матері "Рідна мати - наша берегиня". Учні шостого класу запросили на свято своїх мам і бабусь. Святково прикрасили залу квітами та листівками, які виготовили самі. Завідувачка бібліотекою Валентина Христич підготувала книжкову викладку «Ми матір називаємо святою». На стенді - прислів’я про матерів, святкові побажання.

Діти взяли участь літературно-музичній композиції «Рідненька матінка моя».
Ведучі свята Рогаль Карина та Мельник Ірина розповіли легенду про народження дитини і янгола, якого їй дав Бог - це була мати. Слічун Владимир, Холодов Ярослав, Медвідь Валерія та Андрій, Гершун Дарья, Фролова Настя прочитали вірші про найдорожчих та найрідніших мам, а Тарівердієва Єлизавета та Шевельова Христина виконали гарну пісню. 

Дотепними гуморесками розвеселили присутніх Бімерський Олег та Христич Ілля. Зворушила усіх запрошених і пісня у виконанні Левицького Даніїла. А найбільше сміху та оплесків глядачів отримала гумористична пантоміма «Селянка та Панянка» (Ілля Христич та Дарья Гершун).  

Завершили свято піснею «Мамина сорочка» та солодким столом.
14 травня в Косівській сільській бібліотеці бібліотекарем Оленою Дегтяренко було проведено свято матері "Мама ніжна і кохана"
На початку бібліотекар розповіла, що у ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя  - Свято Матері.  В кожній країні цей день відзначають по різному, але в Україні це завжди друга неділя травня.

Потім бібліотекар запросила дітей переглянути книжки з виставки "Казочки, які мені читає мама". Кожен з дітей розповів, як він проводить разом з мамою вечори та як саме вітає її з цим днем.
А потім бібліотекар запропонувала намалювати мамі малюнок та подарувати, адже найкращий подарунок той, який змайстрований своїми руками від щирого серця та з добрими намірами.


Закінчувались обидва заходи словами бібліотекарів, що не потрібно чекати Дня матері для того, щоб сказати їй слова любові, підтримки, сказати, як багато вона для нас означає. Любіть своїх матерів, шануйте їх, бережіть і говорить їм про свою любов кожного дня, бо вони – найцінніше, що у нас є!

Немає коментарів:

Дописати коментар