понеділок, 14 травня 2018 р.

Творча зустріч Богдана Сушинського з громадою Подільщини



11 травня 2018 року в центральній бібліотеці Куяльницької сільської ради Подільського району Одеської області відбулась зустріч з відомим  письменником, заслуженим журналістом України, істориком Богданом Сушинським


Цього дня бібліотека перейняла естафету презентації 200-ої книжки автора - "Енциклопедії Львівської Ставропігії. XV –  початок XXI ст.", яка розпочалась 7 травня у Львівській православній богословській академії, продовжилась 10 травня в краєзнавчому музеї міста Кодима, почесним громадянином якого є Богдан Іванович.

Енциклопедичне видання включає в себе 1200 історико-документальних статей, які були високо оцінені науковою радою університету "Львівський Ставропігіон". Ця робота принесла письменнику-історику почесне звання кавалера творчо-академічної відзнаки "Золоте перо Ставропігії". З Львівщини письменник привіз і диплом міжнародної літературної премії імені Ірини Вільде за книгу "Шабля, освячена Римом".




Презентуючи енциклопедію, Богдан Іванович поділився враженнями від зустрічей з громадою Львова та Кодими та поділився творчими планами на майбутнє.




Під час перебування на Подільщині Богдан Іванович побував біля нових пам'ятників міста, 



зустрівся з головою Куяльницької сільської ради Сергієм Паламарчуком, головним редактором місцевої газети "Котовські вісті" Іриною Скудило, начальником відділу розвитку культури та туризму Ольгою Шапран та головним спеціалістом з туризму Наталією Мокряк. 

Велику увагу письменник приділив і питанню щодо культурної спадщини району, зокрема історичним пам'яткам краю: школі лірників в селі Коси, маленькій батьківщині Євгена Чикаленка, інформація про яку на Львівщині викликала жвавий інтерес та бурхливі обговорення, створення на базі колишнього іннокентіївського підземного монастиря "Гетсиманський сад" заповідника.

Завдяки зустрічі, яка відбулась, бібліотечний фонд поповнився новою серією автора "Тайны истории. Антология шпионажа". Богдан Іванович подарував бібліотеці три романи даної серії: "Секретные материалы спецслужб. Вторая Мировая война", "Войны профессионалов" та "Архангелы войны гражданской", видані в 2017 році київським видавництвом "Арий". 



Як лауреат Всеукраїнської літературної премії імені М. Трублаїні за твори для дітей Богдан Сушинським подарував бібліотеці нову повість для школярів "Острів забуття".


Нагадаємо, що в нашій центральній бібліотеці з жовтня 2012 року створений авторський фонд письменника, і всі нові видання письменник традиційно презентує для читачів бібліотеки. В фонді широко представлені відомі історичні видання, такі як "Всесвітня козацька енциклопедія", "Князі та полководці стародавньої України", "Історія всесвітнього лицарства", "Козацькі вожді України", "Козацька Україна" та ін.

Широким попитом у мешканців району користуються художні твори письменника з серій "Секретный фарватер", "Военные приключения", "Зарубежные военные приключения", "Исторические приключения", "Время героев", в основі яких лежать реальні історичні події, висвітлюються "білі плями" історії, відкриваються нові імена. Жінкам до вподоби книжки із серії "Авантюрний роман".





Зустріч, як завжди, була цікавою та насиченою. Читачі бібліотеки  з нетерпінням чекають на знайомство з авторськими новинками.

Немає коментарів:

Дописати коментар