понеділок, 7 травня 2018 р.

І пам'ять про війну нам книга воскресить



6 травня напередодні Дня памяті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у центральній бібліотеці відбувся літературно-поетичний вечір "Відлуння війни і память серця". 


На захід завітали поети літературних обєднань "Промінь" та "Аркадійський клуб", а також активні члени літературного салону "Бестселер".



Ведучі заходу Олена Попова та Людмила Поросятківська розповіли гостям про шокуючі документальні  факти, про участь, долю і трагічні втрати, яких зазнала України у Великій війні. 



Слова ведучих були проілюстровані відеоматеріалами "Повік ті дні із пам’яті не стерти", підібраними і підготовленими бібліотекарем Інтернет-центру Ольгою Волкунович.



Зала перебувала в напрузі, навіть сивочолих чоловіків до глибини душі вражали кадри на екрані, а жінки не соромилися своїх сліз. 



Боляче, лячно, нетерпимо. Війна відібрала мільйони життів, скалічила долі, зруйнувала міста. 





Минають покоління, але вона шокує... шокує жорстокістю і вандалізмом і, в той самий час, захоплює героїзмом і незламністю простих людей.


Цікавим став для поетів літературний блок "І пам’ять про війну нам книга воскресить", що складався з презентації найвідоміших історико-документальних  і художніх творів 




та декламації власних віршів присутніх на вечорі поетів нашого краю. 



Презентацію книжкової виставки провела завідуюча відділом обслуговування Олена Попова.





А в поетичній естафеті прийняли участь всі присутні поети, бо тема війни, героїзму простих людей, завжди хвилювала і буде хвилювати творчих людей. 


Тому в  доробку кожного з гостей  знайшлись вірші, які вони присвятили тим героїчним дням, передавши через них всю велич патріотичного підйому  і духу наших дідів і прадідів, що стали на захист Вітчизни.


Немає коментарів:

Дописати коментар