понеділок, 4 червня 2018 р.

"Бібліотечне літо-2018". Хай щастю дитини не буде кінця!





Літні канікули - пора розваг та відпочинку для дітей. Вони з нетерпінням чекали на ці літні місяці. Після навчального року їм треба відпочити, насолодитися сонцем, теплом і вільним часом. 


На пришкільних майданчиках сільських шкіл вирує «Бібліотечне літо» (програма Куяльницької ЦБС по залученню до читання дітей та юнацтва). В рамках програми бібліотекарі проводять різноманітні розважально-ігрові заходи, квести, вікторини, презентації книжкових новинок, екскурсії до бібліотеки.


Розпочала «Бібліотечне літо-2018» завідувачка бібліотекою села Малий Фонтан Ірина Дмитрієва екскурсію для вчителів та учнів молодших класів місцевої школи. Бібліотекар ознайомила дітей з правилами користування бібліотекою, розповіла про книги, які є в бібліотеці. Дітям було цікаво дізнатися, що слово бібліотека грецького походження,  коли була створена перша державна бібліотека. 




Бібліотекар розповіла дітям про каталоги, діти дізналися, що таке "абонемент". Після танцювальної розминки дітки охоче відповідали на питання літературної  вікторини "У казки на гостинах".



Не оминули бібліотекарі увагою і прекрасне свято радості та надії – Міжнародний день захисту дітей - і стали учасниками великих і яскравих заходів, які відбулись в сільських школах та Будинках культури.

Так, в Гидеримському Будинку культури пройшло велике свято "Ми - твоє майбутнє, Україно!» для учнів 1-5 класів. Завідувачка сільською бібліотекою Василиса Полуденна розповіла дітям про історію виникнення свята,  провела цікаву конкурсну програму з літературними іграми "Вікторини та загадки", "Шалена кулька", "Жартівливі іспити", "Моя бабуся", "Загублена літера", "Нічний водій", "Так чи ні", танцювальною грою «Ромашка». 



Діти із задоволенням змагалися в конкурсах та рухливих іграх, відгадували загадки. Під час заходу лунали дитячі пісні, весела музика. Не обійшлось і без традиційного конкурсу малюнків під назвою "Я - частина Всесвіту." 



Дуже сподобався присутнім і невеличкий концерт з піснями та танцями, підготовлений директором Будинку культури Олесею Смілянською. А закінчилось свято дитячим танцювальним флешмобом.  Всі учасники отримали гарний настрій, максимальне задоволення,  призи та солодощі.


Веселе конкурсно-розважальне свято для дітей пройшло в Малофонтанській школі, активну участь у якому взяла завідувачка сільською бібліотекою Ірина Дмитрієва.  
Діти із задоволенням змагалися в різноманітних конкурсах та рухливих іграх, відгадували загадки, показували пантоміми, відповідали на питання вікторин: "Чи добре ви знаєте казки", "Звірі", "Самий-самий".



1 червня в Куяльницькій школі розпочалось святковим концертом,  який влаштували учні 3-10 класів. Продовжився концерт розважальною програмою, підготовленою  завідувачкою клубом І. Урсул, завідувачкою сільською бібліотекою М. Каназірською та учасниками танцювального гуртка. 



Під час свята проводились різноманітні веселі спортивні конкурси: «Хто перший», «Вгадай слово», «Пройди під рухливим канатом», «Збий кеглі» та інші. Після конкурсів дівчата з танцювального гуртка провели флешмоб, а вчителі початкових класів – конкурс малюнків на асфальті.
Святкова розважально-ігрова програма

«Хай щастю дитини не буде кінця» відбулась в Новоселівському Будинку культури.  До початку свята біля клубу відбувся конкурс малюнка на асфальті " Дитинство моє золоте". Ведучі свята - завідуюча бібліотекою Олена Швець та Людмила Мойсенець - привітали присутніх з Міжнародним днем захисту дітей і побажали гарного відпочинку на літніх канікулах. З привітним словом до дітей звернулась староста села Галина Станіславська.



А потім настала довгоочікувана мить, під час якої діти поринули у світ розваг і потрапили на острова "Юних майстрів", " Любителів книги", " Справжніх талантів" а також на острів " Вмію, знаю, можу". Бібліотекар презентувала книжкову виставку "Мандри книжковим Всесвітом" і запропонувала присутнім поринути у світ пригод з героями улюблених книг, представила виставку дитячих робіт з бісеру "Дива рукотворні".




Цікавий і емоційний заряд енергії отримали діти під час ігор та конкурсів "Суп із цукерок", "Градусник", "Кенгуру", "Біг в штанях" та ін. Молодь зацікавилась грою-квестом, з якою напрочуд швидко впоралась.  


По закінченні заходу всі діти отримали подарунки та солодощі. Діти отримали море задоволення і незабутніх вражень. Було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою.

Любові і уваги для дітей ніколи не буває забагато. Дитинство має бути щасливим. Зігріймо теплом і ласкою кожне дитяче серце!

Немає коментарів:

Дописати коментар