четвер, 7 червня 2018 р.

"Книжкова Читалія": робота бібліотек району у літній період



6 червня в центральній бібліотеці Куяльницькій ЦБС відбувся семінар - професійний майданчик "Ігрові форми масової роботи з читачами-дітьми", на якому розглядався практичний досвід роботи провідних бібліотекарів району на пришкільних майданчиках в рамках програми "Бібліотечне літо"


Семінар був підготовлений працівниками центральної дитячої бібліотеки. З метою організації роботи на дитячих майданчиках познайомила сільських бібліотекарів завідувачка ЦДБ Тетяна Токаренко, зупинившись на важливості залучення дітей до читання з використанням різноманітних ігрових форм та засобів. Основною тематикою бібліотечних заходів цьогорічного літа стало етичне направлення та моральне виховання. 



Директор ЦБС Світлана Дюгаєва зауважила на необхідності підняття теми булінгу серед дітей та підлітків, яка сьогодні дуже актуальна, тому що Україна посідає 4 місце в світі з цькування та знущання в дитячому середовищі.


Методист по роботі з дітьми Олена Зінченко надала практичні рекомендації та методичний кейс з добіркою готових сценаріїв та планів масових заходів з учнями 5-9 класів на пришкільних майданчиках та в бібліотечних закладах на час літніх канікул, серед яких розроблені працівниками ЦДБ цікаві квести, вікторини, ігри.




Зацікавила присутніх і добірка вебсайтів, на яких завжди можна знайти корисні поради та матеріали для масової роботи бібліотекарів в усіх напрямках.





Виступ бібліотекаря молодшого відділу ЦДБ Анелії Сліпенчук відрізнявся особливими родзинками, які необхідно використовувати в роботі з малечею: дошкільнятами та учнями 1-4 класів. 




Вона надала бібліотекарям багато розробок сценарії вікторин, літературних ігор для цієї категорії читачів, направлених на розвиток та пізнання світу.



Під час семінару бібліотекарі отримали можливість заглянути в майбутнє завдяки презентації бібліотекаря Інтернет-центру Ольги Волкунович відеоролику "Віар-книги - проект майбутнього". 




Цей інноваційний проект був представлений на цьогорічному Книжковому Арсеналі в Києві і не може залишити без яскравих вражень жодного фахівця бібліотечної справи. Такі проекти пробуджують віру у майбутнє бібліотек України.

Немає коментарів:

Дописати коментар