середу, 27 червня 2018 р.

До Дня Конституції - з нагородами та заходами






28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 22 роки тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. До цієї дати в бібліотеках Подільського району відбулась низка правових заходів.




В Гоноратській бібліотеці пройшла бесіда-діалог "До Конституції з повагою, до влади з надією". Завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська презентувала присутнім тематичну поличку "Краса і велич закону України"




За допомогою веб-презентації "День Конституції України" Світлана Кирилівна в доступній формі донесла інформацію про значення Конституції в житті нашої країни і її громадян до найменших користувачів бібліотеки.


В Новоселівській сільській бібліотеці була експонована книжкова виставка "Правові основи держави", яка допоможе користувачам розібратися і зорієнтуватися у багатоманітному світі правових відносин та не розгубитися у складних ситуаціях, що можуть виникнути в житті кожного. У молоді викликали інтерес новинки правознавчих видань з фонду бібліотеки, які сприятимуть поглибленню їх правових знань та формуванню правової культури, 




а діти молодшого віку дізнались про історію свята, про свої права та обов'язки, розглянули статті Конвенціі про права дитини. 









"Конституція України для всіх " - під такою назвою презентувала тематичну поличку завідувачка Гидеримською сільською бібліотекою Василиса Полуденна. Вона ознайомила присутніх з історією створення Конституції України та розповіла про  її основні  положення. Цікавою також була розповідь бібліотекаря про історичного попередника Конституції Пилипа Орлика. Сподобалась присутнім і презентація нової книги братів Капранових "Історія Незалежності України".     




Щоб ознайомити дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України,  прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції  Пилипа Орлика до прийнятя нової Конституйції України,  в бібліотеці селища Борщі відбувся урок права "Конституція України - головний підручник життя".

Бібліотекарем Оксаною Перебітюк була розгорнута книжкова виставка «Конституція в нашому житті» і запропонована правознавча та історично-довідкова література.

Виставка наддала присутнім можливість зрозуміти,  яким важливим  і важким був процес створення власної Конституції та відобразила найважливіші шляхи становлення української Конституції, що триває і зараз.
Діти ознайомились з історією Конституції та прийняли активну участь у вікторині "Люблю тебе, моя країно!"





В Куяльницькiй бiблiотецi було проведено iсторичну годину  Основний документ країни - Конституція”.


Приємно, що напередодні Дня Конституції центральна бібліотека Куяльницької ЦБС отримала заслужену нагороду за участь у всеукраїнському конкурсі статей до української Вікіпедії «Культурна спадщина та видатні постаті краю» за перемогу у номінації «Найкраща вікістаття» (Підрушняк Євген Павлович).

Директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва отримала Диплом переможця, а бібліотека – подяку за участь у конкурсі від оргомітету конкурсу та громадської організації «Вікімедіа Україна». Нагадаємо, що на конкурс бібліотекою були представлені 3 новостворені статті та 2 відредактовані статті.
Пишаємость, що наша бібліотека гідно представила не тільки Подільщину, а й Одеську область у Всеукраїнському конкурсі.



Немає коментарів:

Дописати коментар