понеділок, 25 червня 2018 р.

"Вишнева бібліогалявина" у OPEN AIR FEST "Ой, у вишневому садочку"



23 червня на Подільщині відбувся IV районний фестиваль вишні - OPEN AIR FEST "Ой, у вишневому садочку", присвячений Дню Конституції України. Навіть, непогода не стала перешкодою для проведення цього великого для громади свята. 

За доброю традицією активну участь у фестивалі взяли і бібліотекарі. І якщо бібліотекарі з сіл Куяльницької громади наряду з клубними працівниками були учасниками художньої самодіяльності і кулінарних конкурсів,


то бібліотекарі центральних бібліотек громади взяли на себе організацію "Вишневої бібліогалявини", програму якої анонсували  на початку свята. 


На бібліотечній галявині
 можна було дізнатися про героїню фестивалю вишню буквально все: від старовинних легенд та таємниць лікувальних властивостей до рецептів сучасних вишневих смаколиків. 




На фестивалі також працювали: туристична галявина, галявина старожитностей, кулінарна галявина, галявина "Хенд-мейд" від народних умільців, автентична чеська галявина,



галявина-селфі з солом'яними тюками, спортивна галявина, мистецька  та інші, де співали, танцювали, смакували, фотографувалися див. , а на бібліотечній галявині - працювали інтелектуально.



Бібліотекарі презентували книжкову виставку "Мій край, вишнева Україна", зібрана на якій література розкрила значення вишні як символу українського народу, її історичне походження, познайомила з практичними рекомендаціями любителям садівництва щодо вирощування та догляду за вишневими деревами, 



зібрала найкращі кулінарні видання з популярними рецептами української кухні та великою добіркою флайєрів з цими рецептами, які можна було взяти додому. Окремим розділом виставки став розділ "Вишня в художній літературі", через сторінки книжок якого червоною ниткою пройшов образ вишні та вишневого саду.



Пригорнула глядацьку увагу і весела експозиція "Вишневі миттєвості", родзинками якої стали цікаві фотографії малечі, яка смакує соковиті вишневі страви. 





Через непогоду основна частина бібліотечної програми фестивалю була перенесена до приміщення сільської бібліотеки, де юні учасники позмагалися в низці літературних та художніх конкурсів.





Поетична естафета "Вишневі вірші" випробувала учасників на кращу декламацію віршів про вишню класиків та сучасних українських авторів, 






художня  - "Вишенька на тарілочці" - визначила найкращих художників,




а конкурс "Карамельне вишневе намисто" - найспритніших умільців, які за корокий час зібрали з вишневих цукерок ціле намисто.






Жартівливі предсказання щодо найближчого майбутнього можна було дізнатися, звернувшись до гадалки, що ворожила на "вишневій книзі".



Всі, без винятку, діти стали учасниками конкурсу від дитячої бібліотеки "Лабіринтами вишневих приказок", де треба було з декількох фрагментів скласти правильні прислів'я чи приказки.








А конкурс "Спробуй збери - приз забери!" згуртував навколо себе найшвидчих збирачів пазлів з героями мультфільмів про вишню.




Протягом роботи біблотечної галявини для дітей та дорослих працювали боді-арт "Вишенька-черешенька", де всі бажаючі могли прикрасити обличчя та руки малюнком соковитої вишеньки, 


та фотосесія "А ми вишеньки гарненьки", яка дозволила кожному приміряти на себе гарненький вишневий образ. Від селфі не втрималось, навіть, керівництво: начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга Шапран та заступник голови Куяльницької сільської ради з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко.



Велика бібліотечна програма завершилась "Вишневою мультляндією" на великому екрані. Протягом двадцяти хвилин діти і дорослі з задоволенням спостерігали за пригодами "мультяшних" героїв, повязаних з головною героїнею фестивалю.




На бібліотечній галявині було весело та пізнавально. Жоден учасник не залишився без нагороди.



Немає коментарів:

Дописати коментар