пʼятницю, 10 серпня 2018 р.

Вся правда про війну у фестивальному кіно.




8 серпня  центральна  бібліотека  Куяльницької  громади знову запросила глядачів до ПЄІ на безкоштовний  кінопоказ в рамках другого  Фестивалю європейського кіно. 

Цього разу глядачам був запропонований до перегляду франко-канадський фільм «До побачення там, нагорі», поставленний режисером Альбером Дюпонтелем за однойменним романом П’єра Леметра. Цей фільм був номінований  у 13 категоріях на здобуття французької кіно премії «Сезар» 2018 року та отримав п’ять нагород,  зокрема за найкращу режисерську роботу.


Події в фільмі відбуваються в кінці  першої світової війни та перші роки після неї. Життя двох різних людей  а саме блискучого молодого художника, сина мільйонера Едуара і колишнього бухгалтера тісно переплітаються: спочатку  Едуар рятує життя Альбера, але при цьому сам отримує важку травму.

Його обличчя  жахливо понівечене, він не хоче повертатись в замок до батька таким. Оголосивши себе загиблим і приховавши обличчя під маскою, Едуар починає малювати приголомшливі картини про війну. Альбер стає його вірним помічником.






В фільмі неймовірно елегантно поєднанні комічні і трагічні події. Кінострічка вражає своїм реалізмом, а виконавці головних ролей Науель Перес Біскаярт( Едуар)  та Альбер Дюпонтель (Альбер) дуже реалістично передають емоції та душевні метання своїх героїв. 



Режисер розглядає війну не тільки як морально-патріотичну подію, а ще й як великий механізм наживи  цинічних  комерційних дільців.





Глядачі щиро співпереживали  головним героям фільму та дуже уважно спостерігали за перебігом подій на екрані. Дійсно фільм вражає і заслуговує на отримані нагороди.




Наступний кіносеанс відбудеться  15 серпня о 15 годині. Запрошуєм всіх бажаючих на перегляд фільму італійського фільму «Дівчина в тумані»

Немає коментарів:

Дописати коментар