пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

Бібліотечна нарада, або За п'ять хвилин до "бібліотечної" осені


31 серпня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС відбулась виробнича нарада бібліотечних працівників громади. На нараді було розглянуто ряд питань щодо підготовки закладів до опалювального сезону, списання зношеної літератури та інвентарю, зміцнення трудової дисципліни, виконання планових завдань, питання "бібліотечного патронату". 


Традиційно піднімалось питання проведення "Бібліотечного вересня" (екскурсійних заходів по залученню дітей та молоді до бібліотек) та гострої необхідності підключення сільських бібліотек до мережі інтернету, що кардинально вирішить питання щодо задоволення інформаційного попиту мешканців громади.







Однією з основних тем наради стало підведення підсумків краєзнавчого конкурсу "Мій край в усьому неповторний", що відбувся в рамках щорічного районного конкурсу "Мій рідний край, моя земля". 




Головною метою, яку переслідували організатори конкурсу, було виявлення обєктів культури, архітектури, природних "родзинок", які є унікальними для  села і мають туристичну привабливість для розробки майбутніх "зелених" маршрутів краєм.

З детальним аналізом творчих робіт виступила бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. Надія Іванівна відзначила цінність кожної з робіт для краєзнавчого фонду кожної бібліотеки та історії громади взагалі, відмітила творчий підхід та креативність багатьох бібліотекарів та щиро подякувала за участь в конкурсі.



Всі роботи викликають велику цікавість, адже в них представлені "родзинки" кожного села: мальовнича природа, творчі колективи, майстри - золоті руки, талановита молодь.  Всі роботи написані з великою любовю та теплотою, що викликає щире захоплення. 



Переможців журі вже визначило, але вони будуть названі на урочистостях до Всеукраїнського дня бібліотек.


В рамках наради бібліотекарям нагадали і про необхідність знайомити населення з новинками літератури, які поступають вже протягом двох кварталів в сільські філії. Серед книжок, які замовила центральна бібліотека для читачів громади, є і нові твори сучасних українських авторів, і світові бестселери, і довідникові видання, і хрестоматії на допомогу новій шкільній програмі, і безліч яскравих, ілюстрованих видань з ігровими елементами, пазлами та ін.




Відмітимо, що вперше за останніх п'ять років кожна сільська бібліотека може порадувати своїх читачів книжковим різномаїттям на різні смаки та вподобання.

Немає коментарів:

Дописати коментар