середу, 17 жовтня 2018 р.

Творча зустріч літературних об'єднань Одещини




12 жовтня до центральної бібліотеки завітали поети з літературних об’єднань Чорноморська, Кодими, Подільська, гості з Куяльницької громади, бібліотекарі і всі, хто любить і поважає поетичне слово. 




Подільський район не має ні театрів, ні музеїв, рідко його відвідують естрадні зірки чи якісь знаменитості, але нам пощастило що в ньому є люди, закохані в рідне слово, в літературну творчість.



Ядро істинно творчих, інтелігентних людей, справжніх аристократів духу - членів найстаріших літературних об’єднань Одещини: чорноморського «Полідому» (керівник – Леонід Кулаковський), Подільських: «Проміня» (керівник – Валентина Прохода), «Ліри» (керівник – Катерина Казначеєва), 



кодимського літоб’єднання ім. Надутика (керівник – Тетяна Тримарук), місцевого відділення «Аркадійського клубу» (керівник – Людмила Шиманська) завітали на вечір поезії "Все, що душа довірила словам".



В рамках вечора відбулась презентація третього випуску літературного альманаху "ПоліДом" (м. Чорноморськ), достойне місце в якому зайняли твори дев'ятнадцяти поетів літературних об'єднань Одещини.


Відкрили вечір ведучі заходу, бібліотекарі Людмила Бензар та Надія Балабан, які познайомили присутніх з історією літоб'єднань Подільщини та представили до уваги гостей заходу відеопрезентацію третього розділу альманаху "ПоліДом" "Периметр", створену бібліотекарем Ольгою Волкунович. 





Презентація детально розповіла про кожного з авторів Подільщини, які увійшли до поетичної збірки.




Привітати поетів з приємною подією завітали заступник голови Куяльницької сільської ради з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко 





та начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга Шапран, побажавши майстрам поетичного слова невичерпної енергії та нових творчих здобутків.



З подякою до редактору "ПоліДому" Леоніду Кулаковському виступили керівники літоб'єднань "Аркадійський клуб" Людмила Шиманська та "Ліра" Катерина Казначеєва. 



Друга частина заходу пройшла як поетична естафета, коли кожний із присутніх презентував свої поетичні новинки, що увійшли до збірки, передаючи слово наступному.



Запам'ятались гостям заходу поетичні рядки Петра Лютенка, Валентини Присяжної, Людмили Курченко, Світлани Пирогової, Тетяни Тримарук та інших. 






Прикрасили поетичне слово авторськими піснями Олексій Цибулько та Михайло Олійник.



Увінчував поетичну естафету Леонід Кулаковський, головний редактор чорноморського літоб'єднання ім. В. Домрина "ПоліДом", член української Асоціації письменників, який познайомив присутніх зі своїм творчим доробком та презентував нову збірку "Слайды". 




Протягом всього заходу в бібліотечній залі панувала атмосфера високої духовності, щирих почуттів, яскравих образів, величі людської душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар