вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Подорож козацькими стежками





14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі були широко відзначені День захисника України та  День українського козацтва. Патріотичні заходи з нагоди цих свят відбулись в багатьох бібліотеках Куяльницької громади.





В селі Липецьке працівниками культури Інгою Урсул, Любов’ю Лунгул та Ларисою Димпул була проведена літературно-пізнавальна гра «Козацтво – світла сторінка історії» з учнями 8-9 класів.




Бібліотекарі зробили огляд книжкової виставки, ознайомили з пізнавальною літературою з історії нашої країни, провели літературну вікторину, під час якої школярі продемонстрували свої знання з історії козацтва. Діти  з радістю брали участь в усіх етапах гри.




Працівники культури села Малий Куяльник: бібліотекар Олена Цуркан та завідувачка клубом Наталія Сергенчук запросили дітей до участі у конкурсно-розважальній програмі «Оживає дух козацький!», під час якої був приготовлений символічний козацький куліш, відбулись веселі та пізнавальні конкурси. 




Особливо маленьким козачатам сподобався конкурс «Хто швидше з’їсть сало?» Не залишилася без уваги і розгорнута в бібліотеці книжкова виставка «Україна: від подиху століть до сьогодення», і цікава розповідь бібліотекаря про видатні постаті славетних козаків.



Бібліотекарі Куяльницької сільської бібліотеки Марія Каназірська та Рита Гарматюк завітали до учнів 4-го класу Куяльницької ЗОШ І-ІІІ ступеня (класний керівник Ілляшенко Оксана Анатоліївна), де провели історичну подорож казками та легендами "Ми нащадки козацької слави" та презентацію книжкової виставки «Козацькому роду нема переводу».



Завідуюча Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець і працівники Будинку культури Мар'яна Мойсенець та Людмила Мойсенець провели конкурсно-пізнавальний вернісаж "Про подвиги, про доблесть і про славу" для учнів 8-го класу місцевої школи. 



До уваги гостей заходу був представлений відеоролик "Історія українського козацтва", книжково-ілюстративна виставка "Слава козацька вічно жива» та цікава конкурсна програма. Особливо жваво і весело  пройшли конкурси "Козацька кмітливість", "Загадкова скринька", "Кашовари", "Художній".




В Косівському будинку культури за участю бібліотекаря Олени Дегтяренко, директора Будинку культури Олени Кондельчук та художнього керівника Андрія Маліновського відбулась гра-конкурс "Козацькі забави".




Різноманітні конкурсні завдання потребували від учасників і кмітливості, і знання історії країни, а найвеселішим з них став конкурс "Козацьке вбрання", де гравцеві з команди потрібно було вірно одягнути козацьке вбрання. 





Гра-подорож «Подорожуємо козацькими стежками» зібрала маленьких читачів Старокульнянської бібліотеки, учнів 5-8 класів. Завідувачка бібліотекою Ганна Кабак ознайомила дітей з історією, побутом та культурою українського козацтва, розповіла про видатних козацьких ватажків.





А під час веселих конкурсів діти познайомились з головними рисами козаків: силою, витримкою, спритністю та взаємовиручкою.




Годину історії «Мандри до козацьких скарбів» та історичний вернісаж «Де козак – там і слава» запропонувала для учнів молодших класів місцевої школи бібліотекар села Мурована Алла Кошетар, розповівши малечі про найцікавіші козацькі звичаї та перемоги та познайомивши їх з книжками, присвяченими козацтву.




Всі заходи, які відбулись в бібліотеках, пройшли у дусі патріотизму та почуття гідності за наших видатних предків і дозволили немов би зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

Немає коментарів:

Дописати коментар