пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Екскурсія малят у Мардарівський книгоград





Любов до читання починається з дитинства. І чим раніше бібліотекар починає залучати малечу до бібліотеки, до книжкового світу, тим більше мешканців стають ї постійними користувачами.


Так, 22 жовтня до Мардарівської  сільської бібліотеки  завітали на гостини - на екскурсію "Перше знайомство з бібліотекою" - самі маленькі  жителі села, вихованці молодшої групи дитячого садочка. Гостям - від 2-х до 3-х рочків, і перші їхні слова були «добрий день!» , « ого-го!» і « оце да!» 

Зацікавлені оченята діточок так і бігали по поличкам, роздивляючись яскраві обгортки книжок, мандруючи лабіринтами книжкових стілажів. Бібліотекар Людмила Шевченко  познайомила всіх з красивими  книжечками, де багато принцес і принців, зайчиків і ведмедиків та інших чудернацьких жителів лісу. А ще розповіла про правила поведінки в бібліотеці, про формуляр  «читайлика»,  про пригоди та ігри, які чекають на них в бібліотеці.


Вихователь Надія  Василівна  розповіла як треба поводитись з малечку з книжечкою. Діти це  і самі знають – розповідали по черзі один з перед одного як їм матусі, бабусі, татусі, а також і старші братики і сестрички читають казочки на добраніч.



По закінченні екскурсії до бібліотеки всі дітки пообіцяли, що як тільки навчаться читати, будуть ходити до бібліотеки щодня, а поки Надія Василівна набрала для них цілу купу цікавих чарівних казок,  з якими вони будуть знайомитися в дитячому садочку.




Від таких зустрічей у бібліотекарів завжди залишається  багато позитиву і віри на те, що інтерес до читання ніколи не згасне, а бібліотечні зали будуть повні читачами.


Немає коментарів:

Дописати коментар