понеділок, 29 жовтня 2018 р.

У війни немає забуття





28 жовтня Україна відзначила 74-ту річницю визволення від нацистських загарбників, вшановуючи пам'ять всіх українців, які віддали життя, у боротьбі з нацистськими оккупантами. В бібліотеках Куяльницької громади пройшли заходи, присвячені цій події.



Так, в Гидеримській сільській бібліотеці відбулась історична година під назвою "В вогні війни горіла Україна". Присутні, учні 7-9 класів місцевої школи разом з завідуючою бібліотекою Василисою Полуденною пригадали події того часу та  перший наступ на Україну.


Бібліотекар роз'яснила причини і характер Другої Світової війни, розповіла про внесок українського народу в перемогу над фашистськими загарбниками в роки війни та презентувала дітям книжкову виставку "У війни немає забуття".



Особливо до  души дітям  припала книга Д. Клюєнко "В боях за визволення України" та збірка творів  "Хліб, що пахне порохом". Без уваги не залишились книга місцевого письменника Анатолія Ковальського "Город в военной шинели" та  місцеве документальне видання "Освободители".


Бібліотека села Липецьке провела для своїх маленьких читачів годину історії "Україна памятає подвиг солдата". Бібліотекарі Любов Лунгул та Лариса Димпул розповіли про загиблих воїнів, які віддали своє життя за наше світле майбутнє та їхні подвиги перед Батьківщиною. 




Діти почули багато нових історичних фактів про тяжки роки нацистської окупації, військову операцію з визволення української території та героїзм захисників України.


В бібліотеці села Малий Куяльник пройшли історична година «Війна не має забуття» та презентація книжкової виставки «Україна в полум’ї війни». Заходи були проведені бібліотекарем Оленою Цуркан та завідувачкою клубом Наталією Сергінчук. Для бесіди були запрошені учні  місцевої школи та учасники аматорського колективу «Рябинушка». 



Діти декламували вірші українських поетів про війну, а жінки співали відомі усім пісні воєнних років.
Продовжився захід покладанням квітів до пам’ятника загиблого невідомого солдата на честь звільнення території України від нацистських загарбників.

Немає коментарів:

Дописати коментар