понеділок, 19 листопада 2018 р.

"Подорож у світ чарівної казки" на професіному батлі бібліотекарів



Цікаву "Подорож у світ чарівної казки" подарувала дітям села Малий Куяльник бібліотекар села Бочманівка в рамках цьогорічного конкурсу "Бібліотечний батл: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику".




Першим, що побачили маленькі гості заходу, коли відкрили двері до бібліотечної оселі, стала яскрава книжкова виставка "До казки на гостини", з презентації якої і почала свій виступ бібліотекар Бочманівка Ксенія Чиканчи. 



Розповідаючи про кожну книжечку, вона знайомила дітей з тим, які бувають казки за сюжетами та змістом, які вони мають характерні особистості та казкові мотиви, цікавилась, чи які казки: народні чи літературні дітям найбільше до вподоби.




Сподобалась малечі і друга сторінка подорожі - вікторина "З якої ми казки?", де хлопчики та дівчатка за уривками казок пригадували імена казкових героїв.




На третій сторінці подорожі діти відгадували назву казки за малюнком, а на четвертій, яка називалась "Казкова пошта", визначали, який казковий герой надіслав до бібліотекаря листа з проханням про допомогу.



Активно та жваво відповідали дітки на питання літературних ігор "Так чи ні?", "Казкове лото", отримуючи за активність та виявлені знання солодкі заохочувальні призи.




Жоден з гостей не залишився сидіти на стільчику під час веселої фізкультхвилинки, яка була також однією з сторінок казкової подорожі.



Але найбільше сподобались дітям інсценіровки казок, в яких вони усі взяли участь. Всім відомі з дитинства казки "Ріпка" та "Чарівна принцеса" у виконанні маленьких "акторів" на новий лад стали тільки цікавіші. 




Обличчя дітей світилися усмішками, оченята - цікавістю та захопленням, а долоні дорослих гостей заходу боліли від бурхливих оплесків.



Протягом усього заходу Ксенії Володимирівні допомагала господиня закладу бібліотекар Олена Цуркан і завідувачка сільським клубом Наталія Сергенчук, які гостинно зустрічали учасників бібліотечного батлу. 


А журі у складі представників центральної бібліотеки Людмили Бензар та Віри Фарфурак на чолі з директором Куяльницької ЦБС жодного разу не пожалкували, що серед бібліотек громади проводиться таких професійний конкурс, який додає майстерності сільським бібліотекарям та створює гарний настрій і святкову атмосферу для великих і малих читачів, збагачує їх новими знаннями. 

Немає коментарів:

Дописати коментар