понеділок, 10 грудня 2018 р.

Молодь і закон: Правовий тиждень в бібліотеці




Десятого грудня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС розпочався Тиждень правових знань «Молодь і закон». Студенти другого курсу Подільського професійно-технічного ліцею були запрошені на захоплюючий правовий мікс «Знай, щоб захистити себе».



Від бібліотекарів Ольги Волкунович та Людмили Поросятковської хлопці не тільки дізналися про права та обов’язки  підлітків, але й зрозуміли значущість таких важливих документів як Декларація і Конвенція про права людини.




До уваги студентів були запропоновані анімаційні фільми «Ти і поліція», зокрема одна з серій під назвою «Тебе затримано за адміністративне правопорушення».




Мультфільм креативно, з гумором розповідає, як треба правильно поводитись підлітку в разі, якщо його затримала поліція,  роз’яснює права підлітків на захист та допомогу.




Після перегляду мультфільму студентам було запропоновано перевірити свої знання за допомогою правової вікторини «Відповідальність підлітків за свої вчинки». 



Приємно, що в проведенні вікторини активну участь взяв куратор групи Олексій Янкевич, який в доступній формі розтлумачував складні для хлопців питання, допомагав віднайти правильну відповідь і запам’ятати необхідну правову інформацію.





По закінченні заходу для студентів був проведений невеличкий огляд тематичної книжкової виставки «Правники – суспільству». 



В книгах, представлених на виставці детально розкриті основні юридичні питання, з якими щоденно стикається кожен із нас. Книги були рекомендовані фахівцем для більш детального ознайомлення, бо якщо знаєш свої права, то в змозі захистити себе сам.

Немає коментарів:

Дописати коментар