вівторок, 11 грудня 2018 р.

Україна правова





Тиждень права, присвячений Міжнародному дню права, триває на Подільщини.
Працівники культури села Малий Фонтан: завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва та завідувачка клубом Ірина Попенко завітали до учнів місцевої школи з правовою грою-подорожжю «Україна правова».


У ході заходу учні мали змогу дізнатися про власні права та документи, які гарантують їх захист - Конвенцію та Декларацію прав дитини ООН.
За допомогою гри школярі закріпили отримані знання, виконуючи різноманітні завдання та моделюючи ситуації з конкретними вимогами, пов'язані із захистом прав людини та дитини.
Завершилася гра презентацією бібліотекарем книжкової виставки "Поважаймо права та закони".


Правовий діалог "Закони, за якими вчимося, працюємо, живемо" з учнями місцевої школи та вчителями, який пройшов у стінах бібліотеки селища Борщі, закріпив знання дітей з правової культури. Запрошений на захід фахівець ПРЦСССДМ Олександр Скуділо ознайомив дітей з основними положеннями Конвенції про права дитини та з правами і обов'язками громадян України згідно Конституції, 



а завідувачка бібліотекою Ганна Трояновська провела з дітьми цікавий правовий тест-лото «Як я знаю я закони мого життя» та презентувала книжкову виставку «У полі правознавців».




В бібліотеці села Малий Куяльник відбулась інформаційно-правова година та презентація книжкової виставки «Знай свої права та обов’язки»
Бібліотекар Олена Цуркан та завідувачка клубом Наталія Сергінчук розповіли учням 5-9 класів про права та обов’язки дитини, підкресливши думку, що якщо вони будуть знати свої права, то зможуть захистити себе у суспільстві.


Правознавча година "Я люблю Україну, де є право на ім'я і на родину" пройшла в бібліотеці села Стара Кульна. Завідувачка бібліотекою Ганна Кабак ознайомила дітей з правами та обов'язками, звернувши увагу на Конвенцію про права дитини, та провела ігрову вікторину, де діти погоджувались чи заперечували якесь твердження стосовно правової поведінки оплесками у долоні. 



Бібліотекар села Чубівка Неоніла Яницька зібрала читачів на годину права "Пилип Орлик - творець віколомного документу", під час якої розповіла їм про Конституцію Пилипа Орлика, Гетьмана Війська Запорозького, яка є першою європейською Конституцією в сучасному її розумінні, навела деякі цікаві факти з біографії Пилипа Орлика та познайомила з текстом його гетьманської присяги.


Бібліотекарі села Липецьке Любов Лунгул та Лариса Денисенко запросили своїх читачів, учнів старших класів місцевої школи, поблукати правовим лабіринтом "Право громадян - турбота держави". Відповідаючи на запитання бібліотекарів, молодь активно просувалася до виходу з лабіринту, отримуючи нові знання з питань поведінки у школі, на вулиці, з друзями, в бібліотеці та інших громадських закладах. 


Немає коментарів:

Дописати коментар