суботу, 29 грудня 2018 р.

Відкриття бібліотечного медіацентру на Подільщині

Щедрий дарунок отримала напередодні Нового Року центральна бібліотека Куяльницької ЦБС Подільського району. 27 грудня в бібліотеці відкрито новий, сучасний культурно-освітній медіацентр,  створений в рамках Стратегічного плану дій голови Одеської обласної державної адміністрації 2017-2019 років «Розумний регіон»   у відповідності з обласною програмою управління культури, національностей,  релігій та охорони об’єктів культурної спадщини «Культура Одещини на 2017-2019 роки».



На урочистому відкритті були присутні керівники, координатори, партнери – всі ті, хто переймався і на сьогодні переймається запитами та потребами громади та культури: голова Куяльницької сільської ради Сергій  Паламарчук, заступник голови Куяльницької сільської ради з гуманітарних питань Тетяна  Кунаренко, начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга  Шапран. 


Гостем свята став депутат Верховної Ради України Олексій  Гончаренко, який привітав усіх з цією приємною подією та спільно з головою Куяльницької ради Сергійєм Паламарчуком перерізав червону стрічку до медіацентру.


Щоб мрія бібліотекарів та користувачів про такий центр втілилася в життя, багато зусиль приклали і бібліотекарі, і всі гілки влади і громади. Гарантом створення відповідної матеріально–технічної бази бібліотеки, тобто проведення ремонту приміщення, придбання комфортних меблів, виступив  голова Куяльницької сільської ради Сергій  Паламарчук.

Велику підтримку і розуміння в цьому проекту, як і взагалі в усіх наших починаннях, ми завжди маємо від начальника відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольги Шапран.
Не відбулося б відкриття медіацентру і без невтомної енергії та творчого вогника  директора ЦБС Світлани Дюгаєвої та працелюбного колективу бібліотеки.


Заступник голови Куяльницької сільради з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко привітала присутніх з приємною подією,  наголосила на важливості відкриття такого центру для пересічних людей громади  і висловила надію на те, що в найближчому майбутньому і у великих сільських бібілотеках відкриють двері подібні медіацентри.




Директор ЦБС Світлана Дюгаєва зазначила, що медіацентр стане платформою для самостійної інформаційно-пізнавальної діяльності користувачів, до послуг яких відтепер - конференц-зал, оснащений сучасним комп'ютерним обладнанням, придбаним обласним управлінням культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини, зручні робочі місця для роботи в інтернеті. 

Приміщення залу може бути використаним організаціями та приватними особами для проведення лекцій, тренінгів, конференцій. В центрі будуть проходити різноманітні творчі зустрічі з митцями, літературні вечори з місцевими поетами і письменниками, скап-зустрічі з цікавими лекторами, заняття для підлітків та дорослих з різних галузей знань (комп’ютерна грамотність, англійська мова та ін.), зустрічі з представниками громади. 


Щоб він заробив повноцінно, потрібно ще багато зробити: сформувати гідний фонд науково-популярної літератури, включаючи книжки з самоосвіти, на різних носіях; створити повноцінну краєзнавчу медіатеку з унікальним фондом про наш край (фото, відеоматеріалами, оригінальними документами).


Наприкінці урочистостей директор подякувала усім присутнім та запросила усіх бажаючих скористатися можливостями медіацентру і висловила надію на те, що інтерес керівництва громади до бібліотек, як до ресурсних центрів, не зникне і влада буде підтримувати нас і надалі, "бо ми того варті".

Немає коментарів:

Дописати коментар