понеділок, 17 грудня 2018 р.

" Таємниці історії " від Богдана Сушинського.




13 грудня в центральній бібліотеці відбулась зустріч творчої спільноти Подільщини з відомим українським письменником, істориком, публіцистом, автором 210 книжкових видань Богданом Сушинським.




Розпочав свою зустріч письменник з рекомендації до вступу в Спілку письменників України  поетеси Подільщини Катерини Казначеєвої, 



тим самим підтверджуючи свою підтримку талановитим людям нашого краю, для яких, завдячуючи його протекції, відкриваються нові горизонти творчої роботи.


На зустрічі Сушинський згадав і про нещодавно відбувшийся X-ий з'їзд  письменників України, на якому він був делегатом від Одещини. З сумом письменник зазначив, що "резюмуючи весь перебіг подій, все побачене й почуте, можу сказати наступне: зібрання справило неприємне враження, як для з’їзду творчої інтелігенції".




А саме головне, що  Богдан Іванович приїхав на зустріч з новими книжками і подарунками для бібліотеки. Під час заходу письменник презентував нові доробки та зупинився на  книгах, 



які висвітлюють  "білі плями історії" та знайомлять читачів з долею непересічних людей, які засвітилися в історії України, та варті на те, щоб про них знали і пам'ятали. 



Завдячуючи Богдану Івановичу, у фонді центральної бібліотеки є вже 5 книжок "Антология шпионажа" з нової серії "Тайны истории": "Секретные операции спецслужб", "Между двумя мировыми войнами", "Архангелы войны гражданской", "Войны профессионалов", "Рыцари холодной войны".

З особливою гордістю письменник презентував перед аудиторією "Енциклопедію Львівської Ставропігії XV - початок XXI століття" з дарчим надписом для бібліотеки: "Подільській бібліотеці дарую цю ставропігійську енциклопедію напередодні обєднавчого собору УПЦ у Києві. Автор Богдан Сушинський. 13 грудня 2018 р." Дивує той факт, що чисто інтуітивно автор відчув своєчасність такого видання саме цей  час для України.



Традиційно для таких зустрічей після презентації нових творчих доробків, Богдан Сушинський поспілкувався з залом на хвилюючі теми історії та сьогодення, поділився творчими планами на майбутнє, 





надав деякі поради присутнім на зустрічі місцевим поетам, наголосивши, що кожен з них має зайняти "свою нишу в поэзии".



Присутня на заході начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран привітала Богдана Івановича з черговою нагородою, літературно-мистецькою премією імені Пантелеймона Куліша 



за шеститомну енциклопедію "Французький похід" про участь українських козаків на чолі з отаманом І. Сірком у 30-літній війні (1618-1648) на боці Франції та побажала подальших творчих успіхів, сили та наснаги на літературній ниві.


Закінчилась зустріч на приємній ноті - обміну дарунками. Автор подарував Куяльницькій ЦБС в особі директора Світлани Дюгаєвої добірку нових книжок, а директор - щорічник на 2019 рік з побажаннми заздалегіть зазначити дати наступної зустрічі письменника з подільчанами. 




І, як завжди, увінчало захід спільне фото на пам'ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар