вівторок, 22 січня 2019 р.

УПА - відповідь нескореного народу



В краєзнавчому відділі ЦБ Куяльницької громади протягом двох тижнів січня експонувалась обласна інформаційно-просвітницька виставка "Українська повстанська армія - відповідь нескореного народу", присвячена 75-річчю з дня створення УПА.
Виставка представляє собою 24 плакати-постери, які окремими розділами розповідають про створення та боротьбу УПА проти нацизму та комунізму.
Перший розділ - "Початок протистояння" складається з 9 постерів: "1942 рік","Там, десь далеко на Волині...", "Війна з нацизмом у Галичині: українська народна самооборона" , "Україна у вогні:  УПА в 1943-1944рр.", "Імперія завдає удару у відповідь", "Ідеологічне протиборство", "У нацистських  тюрмах і концтаборах", "Полягли у боротьбі з нацизмом", "Європа проти нацизму"  та "Портрет повстанця".
Другий розділ - "Війна не закінчилася" має 8 постерів, які розповідають про те, що кінець Другої світової війни став для УПА початком війни з радянським тоталітаризмом.

Третій розділ "Гаряча  арена "холодної війни" представлений 7 постерами, головною ідеєю яких є те, що війна УПА була передовою лінією боротьби вільного світу проти комунізму.
Унікальні фотографії, розсекречені документи, мапи та інфографіка передають атмосферу  безкомпромісної боротьби повстанців проти нацистського та комуністичних режимів.





З початку цього тижня виставка експонується в краєзнавчому музеї міста, куди вона була передана за графіком обласної естафети.

Немає коментарів:

Дописати коментар