середу, 20 лютого 2019 р.

У їхніх серцях жила Україна




На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні, які заплатили за перемогу надвисоку ціну – власне життя. 20 лютого по всій Україні та в бібліотеках Куяльницької громади, зокрема, відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Розпочала низку заходів центральна бібліотека історичним екскурсом "У їхніх серцях жила Україна" для учасників апаратної наради Куяльницької сільської ради. Перед старостами та керівниками структурних підрозділів громади виступила бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, яка детально розповіла про початок Революції Гідності та її героїв та запросила вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

З книжковими новинками, присвяченим Героям Небесної Сотні та пам'ятним подіям на Майдані знайомила користувачів центральної бібліотеки протягом тижня книжкова виставка "А Сотню вже зустріли небеса...". Книги Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні", Василя Базіва "Армагеддон на Майдані", Андрія Кокотюхи «Вогняна зима», Марії Матіос «Приватний щоденник. Майдан. Війна», 

Євгена Положія "5 секунд, 5 днів", Васіліси Трофимович "Любов на лінії вогню", Люко Дашвар "Покров"  пахнуть димом палаючих шин та обпікають вогнем очей, з їх сторінок чути грюкіт бруківки і скажений ритм серцебиття головних героїв. 
Читачі бібліотекиз цікавістю слухали огляд книжкової виставки та виявили бажання взяти книги, представлені на ній, додому.



Знайомились з подіями "вогняної зими" 2014 року і читачі центральної дитячої бібліотеки, яким бібліотекарі запропонували ще переглянути і створений каналом ТСН відеоролик "Діти Небесної Сотні: слова тих, чиї батьки загинули на Майдані".



Бібліотечні працівники села Липецьке оформили та представили книжково-документальну виставку "Пам'яті Героїв Майдану" на урочисті лінійці у Липецькому ЗЗСО І-ІІІ ст. Присутні вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні та свого земляка В. Ісадченка, учасника Майдану, який загинув в АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар