понеділок, 4 березня 2019 р.

Безсмертна пісня Володимира Івасюка



3 березня в центральній бібліотеці відбулось чергове засідання літературного салону "Бестселер", родзинкою якого стала літературно-музична композиція "Безсмертна пісня Володимира Івасюка".









В бібліотечній залі були присутні поети: Валентина Присяжна, Валентина Сучкова, Наталія Кулик, Людмила Курченко, Валентина Мельниченко, Іван Янчевський, Ніна Крутцева, Юрій Пирогов, бібліотекарі та закохані в поезію читачі.







Ведучі заходу - бібліотекарі Людмила Поросятковська та Ірина Пашора - розповіли присутнім, що 4 березня 2019 року виповнилося б 70 років композитору і поету Володимиру Івасюку. У 30 років не стало талановитого сина України, але залишилися його твори.




Він був одним із основоположників української естрадної музики. Автор ста семи пісень, музики до спектаклів, пятидесяти трьох інструментальних творів, був професійним медиком та скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі.



Держава віддала своєму синові належне, посмертно присудивши найговловнішу нагороду - державну премію імені Т.Г.Шевченка за видатний внесок у розвиток українського національного мистецтва.








Протягом всього заходу в бібліотеці звучали відомі пісні Володимира Івасюка "Водограй", "Червона рута", "Я піду в далекі гори", "У доли своя весна",  "Пісня буде поміж нас", "Запроси мене у сни". До уваги присутніх був запропонований документальний фільм "Червона рута".




Звісно, поети не змогли залишитися байдужими до таких чудових віршів талановитого українського композитора, тому в залі звучали і власні ліричні доробки.










Так,Наталія Кулик зачитала вірш "Душа поэта", Валентина Присяжна - "Нам не постичь законов мирозданья...", 











Людмила Курченко - "Что толку воду в решете носить", Іван Янчевський - "Ностальгия", Ніна Крутцева - "Эта весна без любимых друзей" та інші.

 

По закінченні заходу всім присутнім поетам було запропоновано ознайомитись з виставкою однієї книги - документальною повістю Тараса Унгуряна "Монолог перед обличчям брата", яка є довірливою та щемливою розмовою поета Тараса Унгуряна із сестрою знаменитого композитора Оксаною Івасюк. 

Немає коментарів:

Дописати коментар