четвер, 21 березня 2019 р.

"Герой мого часу" в бібліотечному медіацентрі




20 березня о 15.15 в медіацентрі центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС відбувся показ другого кінофільму в рамках фестивалю "Нове українське кіно" від Артхаус Трафік за підтримки Державного Агентства України з питань кіно, української художньої кінострічки "Герой мого часу"





Фільм, знятий режисером Тонею Ноябрьовою, зявився на екранах у 2018 році, став одним із переможців 9-го пітчингу Деркіно і отримав премію Одеського кінофестивалю за найкращу режисуру.


Головний герой фільму молодий Жорік - один з тих, що приїздить шукати кращої долі до мегаполісу і мріє підкорити столицю. Його ваблять дорогі крамниці, модні галереї та «європейські цінності», але поки що Жорік живе у світі пивних кіосків, дешевих атракціонів та засмічених під’їздів. Сповнений романтичних сподівань, Жорік готовий йти до своєї мрії та пристрасно за неї боротися із ударами долі.



Його вороги - працівники ЖЕКу, сусіди без громадянської позиції та пафосний бомонд. Як і багато українців, Жорік прагне змінити свою країну, але постійно розчаровується, бо ніяк не вдається це зробити за кілька тижнів.




За пошуками того «соціального ліфту», який підніме героя до високого світу столиці, в бібліотеці уважно спостерігали дві групи студентів 2 і 3 курсу медичного училища імені В. Жуковського (куратор Алла Гладковська). 


Перед початком кінофільму юнаки та дівчата ознайомились з інформацією про фестиваль, його організаторів та мету, дізнались розклад демонстрації художніх фільмів від бібліотекаря медіацентру Ольги Волкунович.

Сама стрічка не залишила жодного байдужого в залі. Не дивлячись на те, що більшіть ролей виконували непрофесіональні актори, що герої розмовляють переважно суржиком, їхні герої виглядять так органічно, по-справжньому, як ті пересічні люди, які мешкають з нами поруч, кожного дня стикаючись з нами на вулиці, на роботі. 



Комічні та іноді сумні ситуації, до яких постійно потрапляв головний герой, змушували молодь співпережувати йому, не відриваючи погляду від екрану, та замислюватися над власним шляхом у житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар