середу, 27 березня 2019 р.

"Я оглянулся..." в День поезії



"Вірші, вірші - душі насолода" - під такою назвою в центральній бібліотеці пройшов поетичний вечір, присвячений Всесвітньому Дню поезії. Вечір зібрав поетів з літературних об'єднань Подільщіни "Промінь", "Ліра", "Аркадійський клуб" та бібліотекарів. 


Присутня на заході начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран дуже тепло і проникливо поздоровила поетів-аматорів зі святом поезії, побажала подальших творчих успіхів



і відмітила грамотами найактивніших творчих людей за вагомий внесок в розвиток поетичного слова та тісну співпрацю з бібліотечними закладами в проведенні різноманітних заходів щодо популяризації літератури рідного краю сред населення громади.










Грамоти отримали Олександр Корембліт, Ніна Крутцева, Віктор Колесов, Людмила Шиманська та Валентина Присяжна.





Традиційно на святі поезії проходять прем'єри книг, афтограф-сесії, творчі акції та інші літературні заходи.


Не став виключенням і цьогорічний День поезії, під час якого відбулась презентації нової, вісімнадцятої збірки члена Спілки письменників України, заслуженого вчителя України, лауреата численних літературних премій Олександра Корембліта "Я оглянулся..."








Тон цій події задали ведучі заходу, бібліотекарі центральної бібліотеки Олена Попова та Людмила Поросятковська, які не тільки зупинилися на творчому шляху улюбленого поета,


а й представили основні розділи нової збірки "Гражданином быть обязан", "Твоей любовью обласканый", "Природа дарит вдохновенье" і  "Грустный смех на устах у всех", до яких увійшли нові вірші автора, написані в 2015-2018 роках.


У своїх віршах Олександр Корембліт віддзеркалює відлуння сучасних подій, не підігрує владі, ніби вдосконалюючи сьогодення, закликає своєю творчістю та громадянською позицією до добра, порядності, честі.



Все це було відмічено учасниками заходу, кожен з яких під час афтограф-сесії отримав в подарунок авторську збірку і мав змогу ознайомитись з нею та зачитати вірш, який "задів за живе" та співзвучний його душевному стану,




громадянській позиції, поглядам на життя та людські стосунки.




Жіноча половина гостей була в захопленні від інтимної лірики автора, бо кожна з них мріє про чисте, вірне та вічне кохання.





З посмішкою зустріли присутні гумористичні вірші. 



В цей день Олександр Корембліт отримав багато щирих поздоровлень та побажань, почув рядки поетичних присвят та дружніх шаржів від колег по перу.




Як завжди, захід пройшов в дружній, теплій атмосфері, якою славиться літературний салон "Бестселер".

Немає коментарів:

Дописати коментар