четвер, 16 травня 2019 р.

Бібліотечний відеокруїз "Helloy Європа!"



Україна - це єдина країна, яка щорічно, в третю суботу травня, відзначає День Європи, не будучи членом Європейського Союзу, бо українці поважають своїх сусідів, мислять по-європейські, у них однакові з Європою цінності та ідеали.



Вже четвертий рік поспіль в Пункті європейської інформації центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС весело та цікаво проходить День Європи



В цьому році він пройшов у вигляді відеокруїза "Helloy Європа!"  На захід завітали студенти медичного училища ім. В. Жуковського (куратор Ірина Горячко).


Ведучі круїзу бібліотекарі Ольга Волкунович та Ірина Пашора познайомили молодь з історією створення Євросоюзу, його символікою, політичним устроєм, головними досягненнями та європейськими цінностями. 








Запам'ятати багато нової інформації студентам допомогла розважально-ігрова програма "Європейські перегони" з  "Бліц"-вікториною, географічним конкурсом "Галопом по Європах"


де за трьома відеосюжетами потрібно було визначити відоме європейське місто, конкурсом "Шедеври архітектури", де за слайдом треба було впізнати архітектурну споруду.



Найбільш жвавим був конкурс "Вгадай традиційну страву на фото та визнач її батьківщину" (грецький салат, піцу, кнедлики, круасани, суп журек, баварські ковбаски, вівсяний хліб).


Дві команди вперто та завзято змагалися за першість, але це було не просто, бо потребувало додаткових знань не тільки з учбової програми. 




Перемогу за кількістю балів за підрахунком незалежного журі, отримала друга команда, про що повідомила голова журі Олена Попова.



Розширили кругозор студентів і цікаві факти з яскравим відеорядом. Один з них пов'язаний з ім'ям українського шляхтича та козака  Юрія-Франца Кульчицького, завдяки якому Європа узнала про такий напій, як кава взагалі і завдяки якому з'явилась знаменита "кава по-віденьскі".



Бібліограф Ірина Пашора запросила  юнаків та дівчат відвідувати частіше Пункт європейської інформації , де можна отримати багато нових та цікавих знань про країни Європи та євроінтеграційні можливості.





По закінченні заходу студенти взяли участь у флешмобі "Україна - це Європа", отримавши браслети з напдписами "Я люблю Україну", бо наскільки ти любиш рідну країну - настільки ти  європеєць. 

Немає коментарів:

Дописати коментар