четвер, 27 червня 2019 р.

Конституція України - символ незалежної держави





28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 23 роки тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.


З метою роз’яснення значення норм Конституції України у становленні демократичної держави, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України в бібліотеках Куяльницької ЦБС була проведена низка тематичних заходів.




В бібліотеці села Малий Фонтан пройшла година права «Конституція України – символ незалежної держави», яку провела завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва за участі завідуючої клубом Ірини Попенко.


Присутні ознайомилися із історією створення Конституції України, відомими історичними постатями, котрі були авторами перших Конституцій. 
Учасникам заходу було запропоновано перегляд відеопрезентації «Конституція України: від Пилипа Орлика до Незалежності» та презентація  тематичної книжкової виставки «Конституція України - оберіг нашої держави».




Щоб ознайомити дітей селища Борщі з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, сільська бібліотека запросила дітей селища  на урок права "Конституція України: вимір історії і часу".



Бібліотекар Оксана Перебітюк розповіла дітям, про те як "народжуються" закони, пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. 
Була оформлена книжкова виставка "Конституція в нашому житті". Також діти мали змогу зробити саморобки своїми руками до свята Конституції.




В бібліотеці села Мардарівка відбулась інформаційна година «Основний Закон України», яку підготували бібліотекар Людмила Шевченко та  працівники Будинку культури Людмила та Юлія Піструїл.




Бібліотекар презентувала присутнім тематичну книжкову виставку та познайомила з ключовими положеннями Конституції України.



В Косівській бібліотеці відбулась година спілкування "Конституція: нові закони нашого світлого майбутнього". Бібліотекар Олена Дегтяренко розповіла історію створення Конституції, зачитала цитати Віктора  Мусіяна та Ігоря Юхновського.




Завідуюча бібліотекою села Новоселівка Олена Швець презентувала читачам викладку літератури про історію Конституції "Правові основи держави" та провела інформаційну хвилину "Абетка правових знань"



Бібліотекар розповіла дітям про те, як "народжуються" закони, пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. Діти взяли участь в обговоренні ситуацій та в конкурсі "Я маю право".








Правова бесіда "Від громадянина України до громадянина Землі" пройшла в бібліотеці села Куяльник. Разом із завідувачкою бібліотекою Марією Каназірською діти ознайомились з окремими статтями Конституції України та обмінялися своїми враженнями та думками.




Бібліотекар краєзнавчого відділу центральної бібліотеки Надія Балабан взяла участь в апаратній нараді Куяльницької сільської ради, де проінформувала присутніх про історичні етапи прийняття Конституції України.

Немає коментарів:

Дописати коментар