пʼятницю, 21 червня 2019 р.

«Ті дні у памяті народній"



22 червня 1941 року є однією з трагічних сторінок історії українського народу. Вже сімдесят вісім років відділяють нас від того дня, але в пам’ять прориваються спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни – Другої Світової. Війни не на життя, а на смерть, війни, в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.


Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. 


Частину з таких художніх та документальних творів зберігають бібліотеки Куяльницької громади, розкриваючи їх для читачів у презентаціях книжкових виставок, оглядів та переглядів літератури, голосних читаннях.

Книжкову виставку «Героїчний літопис рідного краю» презентували дітям села Липецьке до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни бібліотекарі Любов Лунгул та Лариса Дімпул. Бібліотекарі розповіли маленьким читачам про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар у 1941 році, згадали земляків, хто так і не повернувся з війни.



На завершення заходу всі присутні поклали квіти до обеліску воїнам, які загинули, захищаючи нашу землю.


Документально-реліквійна виставка-експозиція "Пам'ять збережемо!" представлена для читачів в краєзнавчому відділі центральної бібліотеки, 








на якій зібрані солдатські листи-трикутники з фронту, вирізки з газет воєнної пори, фотографії,  грамоти, посвідчення про солдатські нагороди,  солдатська каска, гільзи Другої світової війни, а також матеріали про наших земляків - Героїв Радянського Союзу. 




Годину памяті під назвою «Давно відгриміла війна та в памяті житиме вічно вона" з учнями Вишнівської ЗЗСО провели бібліотекар села Вишневе Антоніна Станько та бібліотекар села Ставки Тетяна Демяненко. 


Бібліотекарі розповіли  історичні факти про війну, побували з дітьми на могилі загиблих льотчиків Амосова та Смирнова, яка знаходиться біля школи, та відвідали пам’ятник невідомому солдату з іменами полеглих у війні односельців.
Бібліотекарі громади запрошують відвідати заклади в ці червневі дні, обєднатися навколо вогника памяті, яку треба зберегти та передати наступним поколінням!


Немає коментарів:

Дописати коментар