середу, 24 липня 2019 р.

Калейдоскоп літніх заходів







Швидко промайнув ще один тиждень літа, порадувавши маленьких читачів бібліотек громади новими цікавими заходами.









Захоплюючий, пізнавальний інтернет-круїз «Скарби бібліотечних фондів» зібрав біля комп’ютерних моніторів дітей селища Борщі. На початку заходу бібліотекар Оксана Перебітюк розповіла присутнім про сільську бібліотеку, про її можливості, про книжковий фонд, про бібліотечні заходи, а потім запропонувала дітям познайомитися через мережу Інтернет з бібліотеками України. 


Взагалі, в України діють близько 40 тисяч бібліотек, у світі – їх  значно більша, та серед всіх бібліотекар і учасники інтернет-круїзу обрали найбільші та найкрасивіші. Присутні довго блукали коридорами та залами таких великих книгозбірень країни, як наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка, національна бібліотека України імені В.І. Вернадського та багато інших, отримуючи нові враження та знання.





До Куяльницької сільської бібліотеки на екскурсію «В гості до Книжкового міста» завітала  старша група дитячого садочка "Ромашка". Маленьких майбутніх читачів тепло зустріла бібліотекар Рита Гарматюк та розповіла їм, що це за заклад, які в ньому правила, які книжечки «живуть» на бібліотечних поличках.







Діти з задоволенням розглядали дитячі книжки та уважно слухали бібліотекаря про послуги, які надаються на абонементі, в читальному залі та інтернет-центрі.




З захопленням та цікавістю малята переглянули невеличку лялькову виставу, пограли у настільні  дитячі ігри.




Читачів бібліотеки від цього дня побільшало, а це означає, що знайомство з бібліотекою пройшло на «відмінно».



В Косівській сільській бібліотеці відбулась краєзнавча вікторина "Одещина наш рідний дім". Бібліотекар Олена Дегтяренко розповіла гостям заходу про славне місто Одесу, про велич та красу Одеської області, дітьми якої є ми усі і кому, як не нам, бачити її неповторність. 
Після цікавої розповіді на дітей, учасників заходу, чекала, зокрема, сама вікторина та дві, не менш цікаві, гри: "Відгадай так чи ні" та "Маленькі Чомусики". 




А наостанок бібліотекар запропонувала переглянути заздалегідь підготовлені фотографії міста Одеси, та відгадати, яка саме архітектурні споруди представлені на цих фото.  

"Слава миру на землі! Слава хлібу на столі! Слава тим, хто хліб ростив, не шкодував зусиль і сил!», - такими словами почала урок хліба під назвою "Святий хліб" завідуюча Гидеримською сільською бібліотекою Василиса Полуденна. Від бібліотекаря маленькі читачі, учні 2- 7 класів почули про цінність хліба в нашому житті, познайомились з обрядами та звичаями нашого народу, де окрасою є хліб. 

Жодного байдужого не залишив фрагмент оповідання "Хліб і золото", зачитаний бібліотекарем та вірші «Як тепло пахне хліб», «Візьму я в руки хліб духмяний» у виконанні Діани Отробленко та Олександри Бачинської .
Цікаві факти про хліб, зокрема про те, що перший хліб був знайдений в Єгипті 7,5 тисяч років тому, про те, що до 17 століття хліб пекли без дріжжів, про найдовший в світі хот-дог довжиною понад 60 метрів, який зробили в Японії та інші, розповів присутнім Олександр Полуденний.



На думку бібліотекаря, захід досяг своєї головної мети – пробудити у читачів пошану до хліборобської праці, до найдорожчого, що є в людини – хліба, виховати у дітей почуття відповідальності та бережливе ставлення до хліба.

Немає коментарів:

Дописати коментар