понеділок, 15 липня 2019 р.

Бібліотеки запрошують до світу краси і мистецтва


У розпалі тепле і сонячне літо – час шкільних канікул, коли є багато вільного часу, щоб побалувати себе цікавою книгою. А в бібліотеках Куяльницької громади у розпалі бібліотечна програма «Діти+Книга=Веселе літо», де під час різноманітних заходів діти дізнаються про нові цікаві книги, беруть участь у різноманітних конкурсах, голосних читаннях, обговореннях, інтернет-спілкуванні, пізнають світ мистецтва, тобто проводять свій вільний час цікаво і з користю.


Цікавим та змістовним заходом минулого тижня стала презентація книжкової виставки-інсталяції "Українське мистецтво давнє і сьогочасне" в Гидеримській сільській бібліотеці. Завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна розкрила перед учнями 5-7 класів віконечко у чудовий світ мистецтва нашої країни, 


ознайомивши дітей з такими книжками як М. Чумарна "Вишивання долі", Т. Кара-Васильєва "Українська вишиванка", з енциклопедичним виданням І. Лисенко "Співаки України", зі збіркою "Музей народной архитектуры и быта Украины".


Особливу увагу бібліотекар приділила книзі "Марія Приймаченко", присвячену видатній українській художниці. Бібліотекар розповіла дітям автобіографію Марії Приймаченко, ознайомила з її творчістю.
Не залишилась без уваги і мистецьке видання "Петриківський розпис - колір традицій".


Цікавою була розповідь бібліотекаря і про визначні здобутки мистецтва Київської Русі, такі як іконопис, який живе й розвивається вже понад тисячу років.
Потім дітям було запропоновано познайомитися з онлайн-галереєю сучасного мистецтва в Одесі.


Мистецтву прекрасного був присвячений і захід в бібліотеці села Коси. Бібліотекар Олена Дегтяренко запросила дітей до участі у вікторині "Дивлюсь на світ очима квітів". Перед початком вікторини бібліотекар розповіла про унікальність та красу кожної квітки, коротко розповіла про квітковий етикет. Особливу увагу бібліотекар приділила королеві квітів – троянді.



Далі настала черга веселої вікторини, де діткам потрібно було відгадати, про яку саме квітку йдеться мова. Залишали бібліотеку діти з гарним настроєм, з новими знаннями та цікавими книжечками про квіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар