вівторок, 27 серпня 2019 р.

"З любов'ю до України": заходи в сільських бібліотеках



28 років минуло відтоді, коли здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути вільними господарями на своїй прекрасній і чарівній українській землі. Великі національні свята нашої державності - День незалежності України і День Прапора України – були широко і масштабно відзначені в сільських бібліотеках та клубних закладах Куяльницької громади.

Велике свято до Дня Незалежності "Моя країна - Україна" відбулось в клубі села Малий Фонтан. Завідуючою сільською бібліотекою Іриною Дмитрієвою до уваги гостей були запропоновані перегляд відеоролику "Державний прапор України - святиня нашого народу" і презентація книжкової виставки "Живи, моя державо, Україно!"




Завідуюча клубом Ірина Попенко підготувала яскраву концертну програму. Справжніми серпневими зірочками сцени стали діти, які декламували вірші про Україну, співали пісні. 


Багато оплесків викликали запрошені на концерт гості: автор та виконавець Павло Соборний та подружжя Іванкових. Закінчився виступом колективу "Фонтанські дівчата".

Тематичний вечір до Дня Незалежності України «Україна від А до Я» пройшов в Качурівській сільській бібліотеці. До уваги читачів була розгорнута книжкова виставка «Незалежна моя Україна», огляд якої провела бібліотекар Катерина Гоцуленко. 



Бібліотекар разом із завклубом Поштар О.М. розповіли присутнім про історію України та її шлях до Незалежності. Читали вірші і співали пісні про Україну.


Користувачі бібліотеки, які прийшли на цей захід із захопленням переглянули відеопрезентацію «Моя незалежна Україна», прийняли активну участь у літературній вікторині «Так чи Ні». Під звучання пісні «Квітуча Україна» читачі покидали зал з піднесеним настроєм та гордістю за свою державу і її незалежність.
Завідувачка бібліотекою  селища Борщі Ганна Трояновська провела для своїх читачів, учнів 5-9 класів, літературно-історичний екскурс "Ми віримо в твоє майбутнє, Україно", звернувшись до дітей із закликом бути гідними своїх предків, 


берегти волю і незалежність України, поважати її народ та мову, своїми знаннями, працею, здобутками і досягненнями прославляти рідну Батьківщину. Також завідувачка бібліотекою  познайомила дітей з книжковою виставкою  "Мій край чудовий - Україна".

Історична  година  «З жита, з волошок наш прапор ясний», присвячена історії виникнення прапору нашої країни, та презентація  книжкової виставки «Це моя  Україна це  моя  Батьківщина» до Дня Незалежності України, пройшла в бібліотеці села Мардарівка (бібліотекар Людмила Шевченко).
Історична година "Україно - люба ненько!" була проведена і для читачів бібліотеки села КуяльникДо бібліотеки завітали як   учні 1-7 класів,  так і дітки, які в цьому році підуть до 1-го класу. Бібліотекарем Ритою Гарматюк вони були ознайомлені з історичною довідкою виникнення українського прапору, становлення незалежності України та з тематичною виставкою «По долині жито, по горі блакить» . 



Діти з задоволенням відповідали на питання з історії та втілювали на папері свої бажання, якою вони хочуть бачити нашу країну в майбутньому. Впродовж всього заходу було цікаво та весело.



Народознавчу бесіду «З Україною в серці» та цікаву вікторину «З любов’ю до України» запропонувала своїм читачам, учням 5-6 класів, бібліотекар села Глибочок Тетяна Руснак.



В Новоселівській сільській бібліотеці пройшла патріотична панорама "Єдина!Вільна! Неподільна!". Читачам було презентовано книжково-ілюстративну виставку "Моя країна - Україна". Завідуюча бібліотекою Олена Швець розповіла дітям про боротьбу українського народу за незалежність своєї держави. 




А під час конкурсу дитячих малюнків "У жовто-блакитному вимірі" діти дізнались про історію створення українського прапора.

Немає коментарів:

Дописати коментар