вівторок, 24 вересня 2019 р.

В гості до "Книжчиного дому"





В бібліотеках Куяльницької громади продовжує свою ходу екскурсійний «Бібліотечний вересень», який дарує маленьким читачам та молоді багато цікавих , пізнавальних заходів та нових вражень.


"Бібліотека - добрий чарівник" - під такою назвою пройшла екскурсія в Гидеримській сільській бібліотеці для учнів 2 класів, які завітали в бібліотеку разом з вчителькою Ангеліною Чебан.


Завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна ознайомила учнів з дитячим книжковим фондом, зачитала дітям правила користування бібліотекою та "Поради мудрої сови". 


Цікавою була презентація книжкової виставки "Країна книжкова, країна казкова". Захопливими для дітей стали ігри та вікторини, які запропонувала бібліотекар: гра "ТАК ЧИ НІ", "З якої казки герой", "Казка плутанка", "Телеграма", "Відгадай загадку". На згадку про бібліотеку бібліотекар подарувала дітям розмальовки та закладки для книг.





В Косівській сільській бібліотеці відбулись голосні читання "Фантазії книжкової витонченості". Сьогодні дітки по черзі читали казку "Троє поросят", 




після прочитання якої бібліотекар Олена Дегтяренко запропонувала діткам обговорення по казці та веселі завдання.



Потім до уваги дітей був представлений мультиплікаційний фільм «Троє поросят», після перегляду якого вони переконались, що книгу читати набагато цікавіше і можна уявити головних героїв такими, як ти забажаєш.


Екскурсія під назвою «Вас запрошує бібліотека» була проведена в бібліотеці села Любомирка. Учні 4 класу місцевої школи з цікавістю розглянули книжкові полички, познайомились з книжковими виставками, погортали сторінки нових книжок і дитячих журналів, прослухали розповідь бібліотекаря Наталії Анапольської про історію створення сільської бібліотеки, про правила користування бібліотекою та правила поводження з книжкою.


Сільська бібліотека – це улюблене місце мурованьської дітвори, і саме тому кожна екскурсія до бібліотеки стає для них справжнім святом. «Бібліотека – книжчин дім» - таку назву отримала нещодавня екскурсія, на яку запросила діток бібліотекар Алла Кошетар. 



Маленькі «читайлики» познайомились з усіма «секретами» «книжкового дому», з книжковими виставками, погортали сторінки книг та журналів, поспілкувалися між собою.




Учасники екскурсій покидали бібліотеки з новими враженнями та  з новими книжками, пообіцявши, що будуть добрими читачами і друзями бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар