пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Гортаючи старі альбоми




9 жовтня в медіацентрі центральної бібліотеки зібралися в тісному колі і ветерани бібліотечної справи, які багато років життя присвятили бібліотеці, і ті, хто продовжує сьогодні працювати в нашій системі, бо всіх нас об’єднує любов до книги і бібліотеки. 





Про те, що в бібліотеці не буває випадкових людей, знають всі. Індикатором такої любові була і залишається заробітна плата бібліотечних фахівців, яка ніколи не була високою. Тут залишаються тільки ті, хто прикипів душею до своєї справи.









І саме такі люди зібралися на зустріч за круглим столом. Ветерани праці Зіндаїда Пашкевич, Віра Рудик, Марія Ломакіна, Галина Собко, Лідія Жирун, Галина Якубовська, Марія Трончу, Людмила Шиманьска і бібліотекарі центральних бібліотек громади.




Відкрила вечір-зустріч директор Куяльницької ЦБС Світлана Дюгаєва, яка сама належить до бібліотечної династії і зі слів матері, колишньої завідувачки бібліотеки села Малий Фонтан Валентини Борщенко, справжнього фахівця своєї справи, добре знає історію бібліотечної справи і ті труднощі, з якими приходилось стикатися сільським бібліотекарям свого часу. 



І кожен з присутніх для неї є добре знайомою людиною. Саме цим людям були присвячені слова вдячності, пошани і найкращі побажання і з Днем бібліотек, і з Днем людей поважного віку, і з наступаючим святом Покрови.



Світлана Миколаївна запропонувала почати вечір-зустріч з аплодисментів своїй улюбленій професії, кожному року свого життя, відданому улюбленій справі і тим, кого з нами немає, але залишилися в нашій пам'яті назавжди.


Зав завмер, зі сльозами на очах спостерігаючи за бібліотечним «журавлиним клином», який щосекунди поповнювався такими знайомими, рідними обличчями. Цей відеоряд став часом відліку для спогадів.



Один за одним присутні ветерани ділилися запамятавшимися їм зворушливими епізодами, яскравими моментами з бібліотечного життя, по-родинному поділилися своїми сімейними радощами та печалями, розповіли про дітей, онуків та правнуків.




Ведучі заходу Людмила Бензар та Надія Балабан знайшли добрі та влучні слова про кожного з ветеранів, представивши своєрідну «візитівку» особистості кожного поважного гостя.









На зустріч завітала «головний бібліотекар» громади – начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран, яка довгий час очолювала ЦБС і особисто знайома з кожним з присутніх в цьому залі.



Вона прийшла з подарунками і душевними побажаннями довгого віку та міцного здоров'я, бадьорості, людської уваги та теплоти.


Зустріч проходила в родинній, невимушеній атмосфері, де кожний міг поділитися наболівшим, поскаржитись на самотність, від душі посміятися над старим анекдотом.


Гостям – ветеранам праці цікаво було дізнатися, чим живе сьогодні бібліотечна система. І дуже приємно, що наші пенсіонери освоїли сучасні смартфони і прискіпливо слідкують за новинами бібліотечного життя і вдома.



Дуже зворушив усіх відеозапис привітання від знаменитої на Подільщині нашої «Валентини Леонтієвої», ведучої усіх районних заходів, бібліотекаря-ветерана Раїси Говорової.



Не відриваючи очей від екрану, «гортали» присутні  сторінки старих фотоальбомів, роздивляючись обличчя колишніх колег та читачів.


Не обійшлося на зустрічі і без пісень, тому що цього дня в залі були присутні знані «золоті голоси» бібліотекарів. Розпочала співати Галина Якубовська, яка багато років очолювала відому не тільки в районі, а й далеко за межами, хор-ланку в селі Гонората. 



Пісні підхопили «золоті голоси» «районки» - Зінаїда Пашкевич та Марія Ломакіна. А як гарно вони і сьогодні декламують ліричні вірші, вражаючи доброю пам'яттю та пронизливими рядками.




Такі заходи завжди залишають яскраві враження, об’єднують та спонукають не падати духом та дивитись у майбутнє з оптимізмом.


Немає коментарів:

Дописати коментар