вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Покрова в Нестоїті: Знакові події




Вже стало доброю традицією в цьому році, що відкриття нових інтернет-центрів в сільських бібліотеках Куяльницької ЦБС відбувається під час великих свят громади. Не стало виключенням і відкриття восьмого інтернет-центру в бібліотеці села Нестоїта.




Приємно, що відбулось воно на Покрову Пресвятої Богородиці, в День українського козацтва та День захисника України.








На урочисте відкриття до бібліотеки завітали поважні гості: заступники голови Куяльницької сільської ради Софія Ходюк та Тетяна Кунаренко, які і перерізали урочисту червону стрічку.




Обряд освячення інтернет-центру провів священнослужитель храму Успіння Пресвятої Богородиці отець Георгій.


Бібліотекарі Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос з хлібом-сіллю та словами подяки зустрічали гостей, які допомогли їм приєднатися до когорти сучасних бібліотек Подільщини та надавати нестоїтцям нові послуги. 







Хліб-сіль від бібліотекарів прийняла начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран та відмітила, що 2019 рік став знаковим в комп’ютеризації бібліотечних закладів, важливість чого була підтримана керівництвом громади.



Піснями та добрими словами привітали з приємною подією бібліотекарів та читачів і колеги по культурі – працівники Будинку культури Галина та Сергій Ряжеві, зауваживши, що безкоштовний інтернет стане в нагоді і для творчої роботи самодіяльних колективів Нестоїти.






Щирі оплески були подаровані і молодим «акторкам», учням Нестоїтської школи Аліна Царан та Даша Чорна, які виконали кумедну сценку про важливість інтернету для сільських бабусь, бо в інтернеті можна не тільки знайти поради по вирощуванню сільгосппродуктів, смачні рецепти, а й чоловіка.



Ця подія органічно вписалась у ряд великих культурно-масових заходів, які вирували в цей день в Нестоїтському старостинському окрузі.




Цього дня Нестоїта зустрічала перших туристів за краєзнавчим маршрутом "В краю степів і лісів", розробленим Куяльницькою громадою.





Приголомшила всіх історична реконструкція «Розбійницькі пристрасті в Нестоїтському урочищі», яку майстерно втілили у життя працівники клубних закладів громади за участю працівників центру культури та дозвілля.



Сподобалась усім розповідь гідів-краєзнавців: головного спеціаліста по туризму Наталії Мокряк та бібліотекаря краєзнавчого відділу центральної бібліотеки Надії Балабан. 



Захоплювалися туристи і експонатами краєзнавчого музею сільської школи. 




Дуже вразив своєю красою та величністю один з найстаріших храмів Подільщини – храм Успіння Пресвятої Богородиці




та розповідь отця Георгія про давню історію храму, його засновників, надгробний камінь яким знаходиться на території церкви.



Приємно здивував туристів знаннями з історії свого села староста Нестоїтського старостинського округу Євген Загарія, зустрічаючи людей на різних локаціях туристичного маршруту і доповнюючи цікавими фактами розповіді гідів.




Запам’ятався цей день і покладанням квітів представниками з усієї Куяльницької громади до підніжжя памя’тнику загиблим воїнам у Другій Світовій війні.




Яскравим заключним штрихом цього дня став фестиваль патріотичної пісні на сцені нестоїтського Будинку культури, 




де багато талановитих аматорів сцени з різних куточків Подільщини віддавали шану цьому святу і вшановували захисників України.

Немає коментарів:

Дописати коментар