понеділок, 21 жовтня 2019 р.

"В краю степів та лісів": туристичний маршрут працює!





20 жовтня 2019 року працівники культури Нестоїтського старостинського округу Галина та Сергій Ряжеві, бібліотекарі Наталія Стопчанська, Тамара Гребонос зустрічали вже другу туристичну групу за краєзнавчим маршрутом «В краю  степів і лісів»



Туристами стали учні 4-7 класів школи села Олександрівка. Поїздка до Нестоїти відбулась за ініціативою завідуючої сільським клубом Тетяни Бригадіної, яка сама побувала на відкритті маршруту 14 жовтня і була настільки вражена побаченим і почутим, що захотіла, щоб і учні Олександрівки побачили усе своїми очима.

Зустріч гостей-туристів почалася при в’їзді в Нестоїту  біля славнозвісної скульптури Діда Пастуха, який є візитівкою села.
Юні туристи стали учасниками історичної реконструкції «Розбійницькі пристрасті в Нестоїтському урочищі», яку для них підготували школярі КОНЗ Нестоїтського ЗЗСОI-III ст.  Балан Д.,  Чорний Б., Кобилюк І., Киба О., проявивши неабиякий акторський талант.


За традицією туристів зустріли працівники культури, які познайомили гостей з історією села та місцевими легендами, які були написані у віршах свого часу колишньою вчителькою української мови Віри Миколаївни Годлевською, і сьогодні є складовою любого заходу, під час якого в селі зустрічають гостей.


Приємним сюрпризом для дітей стало частування просто неба. Працівники культури навали цілий казан смачної каші та духмяного узвару та привітно запросили усіх скуштувати ці традиційні козацькі страви.


Туристичний маршрут продовжився вже знайомими локаціями: шкільний краєзнавчий музей, садиба пана Юревича, храм Успіння Пресвятої Богородиці. Завітали діти і до сільського Будинку культури та відвідали сучасну бібліотеку з інтернет-центром.

А на дитячому майданчику їх радо зустрічав староста Нестоїтського старостинського округу Євген Загарія з великим ящиком морозива.
Кожен з учасників другого туру отримав на згадку календарик з фотографією скульптури "Дід Пастух" і буклет про історичні пам'ятки Подільщини, підготовленою центральною дитячою бібліотекою.
Працівники культури Нестоїти пишаються своїм краєм. Вони гордяться, що перший туристичний маршрут в Куяльницькій громаді пролягає через Нестоїту, одне з найстаріших і найпривабливіших сіл Подільщини, і раді допомогти в розвитку цього маршруту.

Немає коментарів:

Дописати коментар