понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Навчаються бібліотекарі Куяльницької ЦБС



25 жовтня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС пройшов семінар бібліотечних працівників під назвою «Бібліотека – майданчик для спілкування: робота бібліотек з гуртками та клубами за інтересами» 


Розпочала семінар, за традицією, директор ЦБС Світлана Дюгаєва. Вона закликала активізувати роботу бібліотечних гуртків та клубів, що об'єднують активних користувачів, вчать та виховують дітей та юнацтво, 



запросила бібліотекарів сільських філій взяти участь у написанні проектів "Громадського бюджету" та наголосила на важливості краєзнавчо-пошукових робіт для підготовки історичних довідок по кожному селу громади.


Завідуюча методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак розповіла бібліотекарям про організацію бібліотечних клубів та гуртків по інтересам, познайомила зі специфікою таких гуртків для різних категорій користувачів (дітей, юнацтва, дорослих), 




напрямками гурткової роботи, тематикою окремих засідань, детально зупинилась на питанні планування їхньої роботи.

Практичним досвідом роботи з клубами та гуртками поділилися з учасниками семінару окремі працівники сільських філій. Багато детальної та цінної для фахівців інформації надала завідуюча відділом обслуговування користувачів центральної бібліотеки Олена Попова, 



яка розповіла про діяльність читацького салону "Бестселер", який вже протягом десяти років діє при центральній бібліотеці і об'єднує любителів поезії з міста та району.


Цікавим для бібліотекарів був і виступ завідуючої бібліотекою села Станіславка Валентини Христич, яка розповіла про діючий при бібліотеці клуб любителів квітів "Мальва". 


Закохані у квіткову красу жінки різного віку збираються в бібліотеці, обмінюються насінням, методами висадки та ефективного догляду за рослинами, а бібліотекар підписує для них додаткові періодичні видання за даною тематикою, готує добірки спеціальної літератури.


В нагоді для бібліотекарів стала розповідь бібліотекаря Чубівської бібліотеки Неоніли Яніцької, в закладі якої діє гурток "Книги і ляльки". Актив гуртка складають учні 5-6  класів, які регулярно збираються в бібліотеці, 


за допомогою бібліотекаря знаходять цікаві та веселі сценарії для лялькових вистав, а потім демонструють ці вистави для молодших школярів та вихованців дитячого садочку в рамках різноманітних бібліотечних заходів для дітей.


Питання діяльності бібліотечних лялькових театрів доповнила завідуюча центральною бібліотекою Олена Зінченко, яка має чималий досвід роботи з ляльковим театром, розповіла про розмаїття видів ляльок та їхню якість.


Одним з питань семінару було питання щодо майбутнього конкурсу краєзнавчих робіт в рамках щорічного конкурсу-огляду "Мій рідний край, моя земля". Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан оголосила його тему - "Історія села: від минулого до сьогодення"


попередила про обов'язкову участь усіх закладів в цьому конкурсі та запропонувала вже від сьогодні починати збір матеріалів, залучаючи до співпраці педагогів, працівників Будинків культури, ФАПів та інших установ села. 


Заступник директора ЦБС Людмила Бензар провела з працівниками бібліотек повторний інструктаж про посилення пожежної безпеки в закладах ЦБС в осінньо-зимовий опалювальний період 2019-2020 років. 


Завершився семінар індивідуальними консультаціями бібліотекарів з працівниками методичних центрів, спілкуванням з колегами з інших філій, переглядом нових книжок з додатковою віртуальною реальністю, які є в наявності у фонді центральної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар