вівторок, 29 жовтня 2019 р.

"Війна відгриміла, а пам'ять жива..."



28 жовтня Україна відзначила 75-ту річницю вигнання нацистських окупантів із України. В бібліотеках Куяльницької ЦБС пройшли патріотичні заходи, які вшанували пам'ять всіх українців, хто віддав життя, виганяючи нацистських окупантів, хто загинув на полі бою в роки Другої Світової війни.




Урок мужності «Війна відгриміла, а пам'ять жива» зібрав в бібліотеці мешканців села Гонората. Завідуюча філією Світлана Якубовська розповіла присутнім про мужність та відвагу, терпіння та волю воїнів-визволителів, закликала низько схилити голови перед світлою пам'яттю тих, хто нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя.



Велику увагу у присутніх викликала презентація книжкової викладки "У вогні палала Україна", на якій представлені книги, як художні так і документальні, про запеклі бої, що велися за звільнення України.                                                                    



Про величезні втрати українського народу в Другій Світовій війні, про репресії та голод розповідала своїм читачам, які зібралися на годину пам'яті «Стала пам'ять людська обеліском». бібліотекар села Качурівка Катерина Гоцуленко. 



Факти з історії села у воєнні роки окупації і визволення висвітила оформлена бібліотекарем книжкова виставка «А пам'ять священна».
Завершилась година пам’яті відвідуванням пам’ятника загиблим воїнам-визволителям та покладанням квітів до обеліска.      



"Збережемо пам'ять про подвиг земляків" – під такою назвою відбулась година пам'яті в бібліотеці села Липецьке. Бібліотекарі Любов Лунгул, Лариса Дімпул та вчитель історії Т. Мельниченко розповіли про ті далекі воєнні роки, коли була визволенна Україна та рідне село від  лютого ворога. 



Зацікавила дітей і презентація книжкової виставки "Війна відгреміла, а пам'ять жива".


Годину пам'яті "Війною палала рідна земля" з покладанням квітів біля пам'ятників невідомих солдат провели з читачами бібліотекарі сіл Ставки і Вишневе Тетяна Демяненко і Антоніна Станько.




Пам'ятаємо тих, хто ціною свого життя захищав і визволяв Батьківщину в роки воєнного лихоліття!

Немає коментарів:

Дописати коментар