пʼятниця, 1 листопада 2019 р.

Осінні канікули з бібліотекою





Золотокоса чарівниця осінь принесла школярам канікули, впродовж яких діти не тільки відпочивали та розважалися, а й більше часу проводили у сільських бібліотеках, в яких на них чекали цікаві пізнавальні, розважальні  та творчі заходи.



Так, читачі Малого Фонтану взяли участь у справжньому майстер-класі "Вироби з природних матеріалів", який для них підготувала завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва. 


На захід до бібліотеки діти принесли різноманітні природні матеріали: квіти, зернятка, квасолю, плоди   дерев та кущів. Стали у пригоді гілочки з листочками, які бібліотекар з дітьми ретельно збирали під час прогулянки-екскурсії.



Бібліотекар познайомила дітей з прикладами цікавих виробів з природних матеріалів, підготувавши книжки даної тематики та навчальні відеоролики з практичними порадами.


Діти, готуючи свої роботи, активно підключили свою фантазію та уяву і проявили справжні творчі здібності і майстерність. За кілька хвилин з-під дитячих рук виходили справжні дива: казкові картини, різноманітні комашки і т.п.



Усі діти дуже старалися, у кінцевому результаті кожна робота відрізнялась від іншої і набула своєї неповторності. З усіх робот в бібліотеці вийшла ціла велика виставка.



А взагалі цього дня в бібліотеці було весело і гамірно. Діти грали в лото,  шахи, читали, сиділи за комп'ютерами.



Прохолодна погода за вікном сприяла теплій атмосфері спілкування, де взаємодопомога та дитяча дружба допомогли провести незабутній день у бібліотеці.



В Косівській бібліотеці відбулась година корисних порад "Дивовижні факти про людину". Бібліотекар Олена Дегтяренко розповіла дітям про властивості людської свідомості, про будову людини та  навела топ-десятку цікавих фактів про людину. Дітки переглянули представлену бібліотекарем тематичну добірку книг.

Наприкінці заходу присутні з'ясували, що якщо людина чимось стурбована, вона «з'їдає» себе з середини, в неї згодом з'являються різні захворювання, і прийшли до висновку, що найважливіше - це берегти свій емоційний стан, зберігати спокій, їсти багато вітамінів, збагачувати ними свій організм, піклуватись про правила гігієни, багато читати - і все у нас буде добре.



Ряд цікавих заходів підготувала для своїх читачів у дні шкільних канікул і бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк.  Дуже сподобався дітям бібліотечний літературний глобус "Книгу читай - розуму набирай", 



під час якого бібліотекар презентувала книжкову виставку "Учися! Дізнавайся! Дивуйся!" та ознайомила юних користувачів з цікавими і різноманітними дитячими книгами, які є у фонді бібліотеки.




Багато маленьких читачів зібрав перегляд дитячого журналу "В гостях у казки". Діти разом із бібліотекарем розплутали лабіринт, домалювали стрілки в годиннику, щоб показували час, зазначений під ними, приклеїли картинки на силуеті та розгадали кросворд.



А ще сільська бібліотека стала майданчиком для підготовки свята Хелловін. Присутні виготовляли павутиння з павуками, кажанами, для облаштування приміщення, розмальовували один одному обличчя, а потім всі гуртом пішли в сільський клуб на містичну вечірку.

Немає коментарів:

Дописати коментар