понеділок, 11 листопада 2019 р.

"Моя зброя - сміх"





10 листопада в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС пройшов День автора «Король українського гумору», присвячений Остапу Вишні.



Одним із заходів цього дня стала зустріч членів читацького салону "Бестселер", на яку завітали поети: Світлана Пирогова, Олександр Корембліт, Іван Янчевський, Людмила Гожа, Степан  Черноволюк, Валентина Сучкова, Людмила Курченко, Тетяна Таланцева, Ніна Крутцева.



Для поетів бібліотекарі підготували літературний портрет Остапа Вишні, 130-річчя якого відзначається в ці дні. 
Остап Вишня. Під таким ім`ям увійшов у літературу незрівняний сміхотворець Павло Михайлович Губенко. 


Письменник унікальної популярності, рекордних - мільйонних! – тиражів. Його твори добре знали навіть неписемні. За таку увагу до письменника деякі вибагливі критики виключали його з літератури, а диктатори – із життя. 

Присутні з великою увагою слухали ведучих Людмилу Поросятковську та Ірину Пашору про непросту долю автора, народна любов до якого була безмежна. Хоч і спіткала його доля мученика, але й після десятилітньої каторги в сталінських концтаборах і в засланні, немов той Мамай чи Байда, не перестав він «усміхатися», аж до смерті. 


Біографічний матеріал доповнив огляд книжкової виставки "Моя зброя - сміх".
Протягом всього заходу в бібліотечній залі звучали неповторні, веселі та влучні усмішки Остапа Вишні: «Як ми колись учились», «Дідів прогноз», «Лист із села», «Сільська юстиція».


На гумор Остапа Вишні присутні поети відгукнулися своїми гуморесками. Як виявляється, у творчості кожного з них присутні гумористичні вірші. Людмила Гожа зачитала власні вірші «Сучасна допомога», «Гарний відпочинок»,




Ніна Крутцева - «Шустер Лайф», «Мрія»,  Володимир Янчевський - «Чому не кусаються блохи», «На що здатна теща», 



Степан Черноволюк - «На сеансі у Кашпіровського», «Ледь добрався чоловік до рідної хати», Валентина Сучкова «Две подружки», «Гласность», Олександр Корембліт - «Член спілки» та інші.


Захід проходив, як завжди, в дружній, веселій атмосфері.  
А взагалі протягом дня в бібліотеці для всіх бажаючих бібліотекарі проводили презентації книжкової виставки, демонстрували тематичні відеоматеріали, рекомендували ще раз перечитати неповторні гуморески Остапа Вишні.

1 коментар: