пʼятниця, 22 листопада 2019 р.

Фестиваль " Українське дитяче кіно " знайшов своїх перших глядачів.



21 листопада в медіацентрі центральної бібліотеки  пройшов кінопоказ пригодницького фільму «Іван Сила», в рамках  кіноклубного фестивалю «Українське дитяче кіно» від "Артхаус Трафік", 


знятого за книгою Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» режисером Віктором Андрієнко у 2013 Учні Косівської школи стали першими глядачами фестивалю.




Кінострічка про українського велетня захопила увагу дітей з перших кадрів. Дія фільму розгортається у ХХ столітті. 



В стрічці розповідається про незвичайну історію життя українця Івана Фірцака,  який народився  в червні 1899 року в селі Білки Іршавського району на Закарпатті та у 18 річному віці  став артистом чехословацького цирку.




Хлопець з гастролями побував майже у 90 країнах світу  і дивував всіх своєю неймовірною силою та безперечними перемогами над найвідомішими чемпіонами різних країн. За богатирську силу він отримав прізвисько Іван Сила.





У 1928 році його визнали найсильнішою людиною планети. Після чого він припинив виступи за кордоном і повернувся на Батьківщину.



У фільмі немає декорацій - всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, в справжній фортеці, в теперішньому цирку. Крім того, всі видовищні і  силові трюки виконані у фільмі наживо. 



У картині можна  побачити справжніх сажотрусів, унікальні ретро-автомобілі та багато атрибутів епохи, з якою нас розділяє практично ціле століття.
Фільм цікавий, інформаційний та викликає гордість за співвітчизника.

Немає коментарів:

Дописати коментар