вівторок, 17 грудня 2019 р.

"Моя країна - Україна" на фестивалі "Українське дитяче кіно"



На четвертий кінопоказ в рамках фестивалю «Українське дитяче кіно» до центральної бібліотеки завітали найменші користувачі – школярі 2-4 класів з села Гидерим під керівництвом вчителів Ангеліни Чебан, Анни Бежанар, Лілії Ступницької та завідуючої сільською бібліотекою Василисою Полуденною. Школяриків запросили на перегляд мультиплікаційного серіалу «Моя країна – Україна».


«Моя країна Україна» — український анімаційний народний казково-пізнавальний анімаційний проект-серіал. Складається він з 26 анімаційних фільмів, створених молодими режисерами, аніматорами, художниками в техніці пластилінової анімації. 



Художній керівник проекту — Степан Коваль. Виробництво серіалу — студія «НОВАТОРФІЛЬМ» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.



Кожна серія тривалістю 3 хвилини розповідає відому або забуту казку, історію, легенду з конкретного міста України, чи то велике місто або маленьке село, поле або море. 

Головні герої - мультиплікаційний прототип казкаря Сашка Лірника та його кіт – мандрують по Україні та розповідають про Петриківку та Вилкове, Кривий Ріг та Одесу, луганський степ та озеро Пісочне на Волині, Чорне озеро та башту Беати з міста Дубно та багато інших не менш цікавих міст на мапі країни. 







І  діти, і дорослі захоплено спостерігали за подіями на екрані. Маленькі оченята так і світилися цікавістю, коли мужній козак Іван Ждан здолав хитрого Чорта,  зламавши йому ріг, а після на тому місці виникло місто Кривий Ріг; 


коли сміливий мисливець, рятуючи кохану принцесу, розколов сонце на тисячі шматочків, і вони стали янтарем у Рівненських лісах; коли донька короля Чистодума та її вірний пес перемогли Страховиська Чорнодума та утворили Пісочне озеро на Волині, сповнене чистою водою від чистих думок.



Маленьким читачам дуже сподобався мультсеріал. Сподобався він і вчителям, і бібліотекарям, бо кожна серія цього серіалу формує національну свідомість, гордість за свою країну, допомагає виховувати майбутнє покоління українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар