середу, 5 лютого 2020 р.

Читаємо вголос від мала до велика





Не всім відомого, що 5 лютого увесь світ відзначає День читання вголос. Про такий день не забули бібліотекарі центральної бібліотеки. 



Цього дня для читачів бібліотеки "Літературний проект 12" був презентований цілим колективом працівників, тому що, автор, який обраний головним автором лютого, припав до душі кожного з бібліотекарів.


Протягом дня у кожного з бібліотекарів була гарна нагода порекомендувати свою улюблену книгу відомого сучасного українського письменника Володимира Лиса не тільки один одному, а й усім бажаючим. І бібліотекарі, і читачі отримали задоволення від спілкування з книгою, з проникливим книжним словом.




Цьому посприяло і несподіване відключення світла, і голосні читання книжок заповнили бібліотечний простір якоюсь ностальгічною атмосферою, затишком та душевним теплом.




А коли до бібліотеки завітала група учнів 7-8 класів Куяльницького НВК на перегляд кінофільму «Зоопарк» в рамках Фестивалю англійського кіно, вони залюбки долучилися до голосних читань.


Бібліограф Ірина Пашора познайомила дітей з книжковою виставкою «Літературний проект 12. Справжній феномен сучасності», розповіла про творчість Володимира Лиса, але для голосних читань учні обрали новітній формат – книги з доповненою реальністю.





Широке коло енциклопедичних видань з доповненою реальністю представили для хлопчиків та дівчат завідуюча медіацентром Ольга Волкунович та системний адміністратор Віталій Бензар.




Діти невеликими групами підходили до ведучих та обирала книгу та розділ, який найбільше їх зацікавив, 




дивилися відеоефекти та зачитували інформацію про той чи інший феномен.












В центральній дитячій бібліотеці в цей день читали вголос казки Сашка Лірника, який обраний дитячою бібліотекою автором місяця в рамках "Літературного проекту 12". 



Команда хлопців, зручно вмостившись на червоному дивані, захоплено читали казку автора лютого "Зачарований рак і його дружина", передаючи книжку один одному.




А завідувачка бібліотекою Олена Зінченко зібрала навколо себе малечу та читала їм казку "Найкраща принцеса", яку дівчатка та хлопчики слухали, затамувавши подих.

Немає коментарів:

Дописати коментар