пʼятниця, 5 березня 2021 р.

Величне, ніжне, дивне слово - Жінка!

 


З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей святковий день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія та кохання – пов’язане з жінкою. Саме їм, милим, неповторним, єдиним жінкам, присвячували свої шедеври поети і письменники, скульптори і художники. 


Саме ці ніжні і сильні духом жінки творили історію. І саме їм присвячується чудова книжкова виставка "Велична епоха української жінки", розгорнута в центральній бібліотеці до Міжнародного жіночого дня.


Виставка містить два розділи - "Жінка творить історію", в якому розміщена література про відчайдушних та сильних духом жінок, які внесли неоціненний вклад в історію та культуру Української держави. У книжках цього розділу - історичні портрети відомих усьому світу українок Анни Київської та Ярославни, княгині Ольги та Роксолани.


Другий розділ книжкової виставки - "Жінки нової епохи" зібрав книжки, присвячені жінкам, які творять  мистецтво сучасності. Серед них - цікаві розповіді про Катерину Білокур, Ліну Костенко, Соломію Крушельницьку. 




На поличках розділу розташувались і художні твори сучасних українських письменниць, улюблениць наших читачок. Тут можна знайти емоційний роман відомої української письменниці Ірен Роздобудько "Прилетіла ластівочка",   збірку чуттєвих віршів Алли Котельчук "Напевно це доля", 



зворушливу повість Марії Ткачівської "Тримайся за повітря", збірку  цікавих оповідань "Поруч з тобою" від Дари Корній, Міли Іванцової та Наталки Доляк та багато інших не менш цікавих творів для вибагливої жіночої аудиторії.



Жінку - мати, кохану, подругу, дружину - зворушливо вшановували напередодні свята  читачі бібліотеки села Вишневе. Бібліотекарі Антоніна Станько та Тетяна Дем'яненко підготували літературно-музичну годину  "Мама - це радість, мама - це свято, мама - це пісня, це сонячний світ". Бібліотекарі читали вірші та гуморески про  жінку, про маму, про кохання, переглянули тематичний відеоролик, а закінчили захід  смачною кавою зі смаколиками.


Листівки для привітання любих матусь, бабусь та сестричок власними руками виготовляли маленькі читачі Косівської бібліотеки, яких зібрала творча майстерня "Для вас, наші любі матусі та бабусі!". Бібліотекар Олена Дегтяренко спільно з директором Будинку культури запропонували діткам на вибір змайструвати листівку з привітанням, квіти на ніжці або маленький букетик. 




Бібліотекар познайомила дітей з книжками, які наглядно розповідають, як виконати подарунок власними руками, а також запропонувала добірку чудових художніх творів, присвячених мамі і бабусі.



Шановні жінки! Ми запрошуємо вас до наших бібліотек і бажаємо вам у ці святкові дні тільки позитивних емоцій, щасті і безмежного кохання! Нехай весна цвіте не тільки на вулиці, а й в душі!

Немає коментарів:

Дописати коментар