середу, 21 квітня 2021 р.

Марафон пам'яті в бібліотеках Кульницької ЦБС.




ДО 35-РІЧЧЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ ПІД #ЧОРНОБИЛЬНАШАБІЛЬІПАМЯТЬ на фейсбуці в групі Куяльницької ЦБС  "краєзнавчий гід"  проходить онлайн марафон серед бібліотечних закладів громади. Він проводиться з метою вшанування земляків, які взяли участь в ліквідації  наслідків Чорнобильської катастрофи. 








Десять днів  з 16-26 квітня  бібліотекарі  розробляють книжково-документальні виставки і знайомлять нас не тільки з літературою, а й  з біографіями односельців, , через долю яких пройшов Чорнобиль. 156 сміливців різних спеціальностей з Подільщини (Котовщини)  з честю виконали свій громадянський обов’язок та  захистили людство від смертоносної радіації. Всі вони герої, нагороджені орденами "За героїзм та мужність", медалями "Захисник Вітчизни", відзнаками "Ліквідатор ЧАЕС", але найбільша їх нагорода-це врятовані життя людей. 



Майже половина з них- мешканці сіл нашої  Куяльницької громади, ще половина - подільчани. Прості, вольові, мужні... Чиїсь батьки, чоловіки, дідусі...Але , безперечно , заслуговують в ці дні особливої поваги і добрих слів, бо гасили пожежу, евакуйовували населення, зводили тимчасові містечка ціною свого здоров'я. Згадаємо всіх поіменно! 

Наші земляки - ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС

Немає коментарів:

Дописати коментар